Графити художници изрисуваха кошчетата на Гребната база (СНИМКИ)

Кошчетата за боклук в района на Гребната база в Пловдив вече са част от специални спортни атракции, като мини-баскетбол, мини-футбол, дама, дартс и др.

Край 10 кошчета, разположени до пешеходните алеи в района, бяха изрисувани мини спортни игрища и терени за игри. Самите контейнери са в центъра на атракциите, като крайната цел е минувачите да хвърлят отпадъците си в кошчето.

Металните контейнери са изрисувани като баскетболни кошове, футболна врата, мишена за игра на дартс, крайна точка в игра на дама и финал на лабиринт.

Акцията е дело на пловдивски художнициот "Арт студио DRUMS" и платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“. Тя е поредната провокация, която е част от кампанията #БезОтпадъци – за намаляване и оползотворяване на отпадъците в града. Целта на инициативата е чрез забавни игри да приучи хората да изхвърлят винаги отпадъците си там, където е мястото им – в коша за боклук. Тази сутрин бе организирана и открита мини демонстрация на градските асфалтни игри, в която се включиха децата на частна детска занималня „Киколина“. Активните игри бяха водени от професионални треньори – инструктори от първата зала за

функционални тренировки в Пловдив WOW GYM

„Вярваме, че посетители на района ще участват в „игрите“ и ще забелязват по-лесно кошчетата, като така ще се подсещат, че не е добре да хвърлят фасовете, хартийките или обелките от семки на земята. Чрез забавните игри имаме шанс да създадем по-добри навици за опазване на чистота в града, особено сред по-младите хора“ – казва Ласка Ненова от сдружение БГ Бъди активен, инициатор на „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“.

„АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ вече организира изрисуването на 8 контейнери за отпадъци в кварталите Кючук Париж и Смирненски, а трансформирането на кошчетата край Гребната база в спортни атракции е поредната стъпка за популяризирането на културата на чистота в Пловдив. Подобни намеси в градската среда са доказали ефективността си в различни държави и градове, като те имат не само естетическа, но и възпитателна стойност за жителите.

Повече за кампанията "Аз, ти, Пловдив" може да видите ТУК

Повече за графитите в Пловдив и изрисуването на различни графити вижте ТУК

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ГРАФИТИ НА ИЗРИСУВАНИТЕ КОНТЕЙНЕРИ В ПЛОВДИВ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Вашият коментар