Хиляди колоездачи откриват Велосезон 2018 Пловдив (ПРОГРАМА)

Официалният старт на велосезон 2018 в Пловдив ще бъде дадено утре – 28 април, събота, от площад "Съединение"

По традиция колоната с велосипедисти ще бъде водена от олимпийските медалисти Николай Бухалов, Асен Златев и други изявени спортисти. 

Планираното голямо велошествие, което трябваше да се проведе на 14-ти април, но бе отложено заради деня на траур за инцидента на магистрала Тракия с обърнатия автобус, ще се случи утре 28.04. И тази година се очаква да се включат много участници в мероприятието, което се организира от Община Пловдив за четвърти пореден пътЗаписването на желаещите ще става на място на площад "Съединение" от 9.00 ч., като всеки ще получи свой уникален номер, с който ще участва в томбола с награди. Велошествието ще стартира в 10.30 часа. 

Програма и маршрут

  • 9.00 ч.-10.30ч. – на ситуирани шатри и маси на пл. „Съединение“ – регистрация на участниците във Вело шествието.
  • 10.30 ч. – старт от пл.“Съединение“ по маршрут: бул.“Марица Юг“, влизане в района на Гребна база, обиколка на Гребен канал от северния през южния бряг и финал на паркинга пред Финален комплекс на Гребна база – Пловдив.
  • 11.00ч. – 13.00ч.- детско велосипедно състезание на алеята зад старите трибуни в три възрастови групи: деца до 6 години, до 8 години и до 10 години
  • 11.00ч. – 13.00ч.- празнична програма на сцена, ситуирана на паркинга на Финален комплекс при Гребна база.

Всички присъстващи ги очаква забавна музикална програма и томбола, в която голямата награда е велосипед. 

Откриването на сезон 2016 в СНИМКИ може да видите ТУК

Вашият коментар