Клуб в Пловдив подготвя курс с летящи тренировки

Известният клуб в Пловдив WOW sport представя нова техника в тренировъчния процес

На 31 януари клуб "WOW Sport" ще проведе официално първия урок по Yoga Fly. Това е система от ползотворни и ефективни йога техники и упражнения, които влияят благотворно върху целия организъм. Тя съчетава класически йога пози, танц, фитнес и акробатика върху йога-хамак. 

Класовете са специално разработени и насочени към всеки, който иска да направи нещо различно, да добие нови умения, да научи интересни упражнения и техники, да разбере какво е да си прилеп и да полети…

За  тези, които се интересуват:

Макар и изглеждащо доста страшно, леко лудо и „не като за мен“, всъщност въздушната йога е напълно безопасна. Ако веднъж да преодолеете първоначалния си страх, със сигурност ще се насладите на много нови усещания.

Класът по летяща йога на WOW ще се проведе от сертифицирания инструктор Августина Паскалева, която е развълнувана да предаде знанията си и магията на тази иновация в йога практиката.

„Kогато за първи път пробвах Yoga Fly, се почувствах невероятно освободена, цялото ми тяло се отпусна, много приятно усещане. Всеки трябва да пробва, за да го изпита със собствените си сетива“, споделя винаги усмихнатата Ави.

Урокът включва:

  • подготвителна част, която включва дихателни упражнения за загряване и разтягане, с постепенно увеличаване на натоварването
  • основна част, която е изградена от асани, комбинирани с дихателни техники и упражнения
  • заключителна част, при която натоварването затихва, мускулите се отпускат и се изпълняват упражнения с по-малка интензивност
  • приключва се с релаксация и специални техники за пълно отпускане на тялото и ума

„И на мен, като повечето хора, които трудно ще се хвърлят с главата напред към земята, ми изглеждаше страшничко и трудно, но всъщност не е така. Във въздуха направих неща, които на земя не мога, като например шпагат“, казва  развълнуваната за първия си урок инструкторка -„Опитайте! Не е никак да е страшно. Чувството е уникално! Висиш във въздуха, отпускаш и тялото и ума си, като в същото време се чувстваш стабилен и в безопасност“.

Знаете ли, че:

Благодарение на висенето значително се увеличава свободата, подвижността и обема на движение в ставите и гръбначния стълб. Това спомага за постепенното коригиране на гръбначни изкривявания, разширяване на пространството между прешлените и подобряване на стойката. Коригира се изкривяването на гръбначния стълб и стойката се подобрява.

Прочетете ТУК подробна информация за YOGA FLY.

Още за WOW Sport, тренировките и движението прочетете ТУК.

И така… готови ли сте да обърнете света си надолу с главата?

АЗ ДА!

За автора

Вашият коментар