Кресненското дефиле оживява в края на март

Рафтинг, каяци, планинско колоездене, парапланеризъм, катерене и музика в програмата на предстоящия Outdoor & White Water Fest  (31 март и 1 април 2018)

Едни от най-актуалните алтернативни спортове влизат в програмата на предстоящия само след две седмици Outdoor & White Water Fest, който ще се проведе на 31 март и 1 април в Център за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет. 

Това ще бъде второ издание на събитието, откриващо рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Фестивалът ще събере една сплотена общност на практикуващи разнообразни активности сред природата. Той също така ще предложи свежи възможности за отдих и забавления в специално обособени  палатков лагер и музикална сцена.

Мероприятието ще обедини най-изявените представители на рафтинг и каяк общността. Всички те ще представят своята дейност и ще се включат в наситени с адреналин игри и състезания в бързи води, които се провеждат традиционно за откриването на сезона от опитните инструктори по Струма. 

Добрата новина за начинаещите е, че част от игрите са създадени специално за тях. За новобранците ще има игра с атрактивни награди за запазване на баланса от клуб Reflip, а желаещите да се посветят в изкуството на каяците в бързи води ще могат да се включат в еднодневен курс с  инструкторите на Mashini Holidays Industry и Tudurini Bros. 

Празнична демонстрационна регата символично ще понесе по течението на Струма всички, осмелили се да скочат в лодките – посетители, журналисти, специални гости, инструктори и прочие. 

Нова перспектива  към невероятния релеф на Кресненското дефиле ще предложат клуб по парапланеризъм „SkyCamp“. Техни опитни тандемни пилоти ще издигнат високо във въздуха своите пасажери, за да разкрият невиждани гледки над величествения Пирин и отвъд границите на страната, към планините, морето и езерата на Гърция и Македония. 

В изключително атрактивен велопоход  ще могат да се впуснат почитателите на планинското колоездене. Маршрутът, подготвен от гидовете на Nomad Team специално за дните на фестивала, е по маршрут с. Влахи – Ощава – с. Стара Кресна. Трасето, преминаващо през едни  от най-вълнуващите и наситени с културни и природни забележителности места в региона, е със средна трудност. 

За най-малките ще има състезание по катерене на стената в кемпа, която по традиция се превръща в любима на децата. Надпревара по слаклайн ще се проведе в непосредствена близост до стената за катерене, сред шарената сянка на иглолистните дървета, палатките и цветната хамачена градина на Айляк хамак.

За най-вкусната и здравословна храна на взискателните приключенци ще се погрижи  мобилният бус с домашно приготвени вкусотии Mangia Van. Бирата ще се лее от най-планинарския бранд „Витошко лале“, а за по-твърдите напитки и старопланински коктейли ще се грижат миксолозите от Винпром Троян.

Целодневната музикална програма в кемпа ще поддържа градуса на настроението с DJ Vankata The Turntablist и айляците от Faces Band. Техният репертоар с разнообразни стилове ще задоволи и най-претенциозния слух. 

Специални гости на събитието ще бъдат алпинистът Боян Петров, както и представителни лица на общините Кресна и Симитли, които ще се представят с локално производство и фолклорни състави.

Пълната програма по дни и часове, както и възможности за организиран транспорт  и настаняване ще бъдат обявени съвсем скоро!

Фейсбук събитие за Outdoor & White Water Fest.

 

 

 

Вашият коментар