Масов танц събра погледите на десетки в центъра на Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

9 танцови школи от различни спортни клубове в Пловдив откриха 4-тата "Седмица на движението" 

Точно в 18:00 часа от различни краища на Главната десетки тийнеджъри и хора от различни възрасти се събраха под Римския стадион и започнаха да танцуват под сигнал на силна музика и стаписаните погледи на случайните минувачи в този момент на центъра. 

Това беше част от изненадващия флашмоб, които БГ Бъди активен – основен организатор на NowWeMove организира за началото на Седмицата на движението, която тази година ще бъде цели две седмици. Организаторите искат да разделят събитията в по-голям времеви диапазон, за да може повече хора да станат част от спортните занимания, а това налага и още една допълнителна седмица за Move week.

Над 70 ще са всички те, като най-големите ще бъдат в края на кампанията, когато фолклорни ансамбли ще мерят сили срещу модерните танци, като един импровизиран батъл. Освен това всички танцови клубове в града ше излязат за масови демонстрации, а булеварди ще бъдат затворени за масов крос, наречен City Run. Това споделиха след края на спортните събития Ласка Ненова и Биляна Милева за mediacafe.  

"Общо 38 държави в Европа ще се включат тази година в Move week. В България пък кампанията ще се насочи главно към училищата, за да може да се даде пример на младото поколение", сподели Ласка Ненова и прикани всички пловдивчани да станат част от кампанията за един по-добър начин живот. 

Вижте видеото от няколко гледни точки, включително и от птичи поглед:

Повече за Move week може да разберете ТУК.

ВИЖТЕ защо това събитие е едно от най-добре организираните в цяла Европа ТУК.

Вашият коментар