Над 250 студенти се включват в месеца на спорта в УХТ (ВИДЕО и СНИМКИ)

За втора поредна година студентите от УХТ ще мерят сили в 7 различни дисциплини

Над 250 студенти от УХТ от всички курсове се включиха в месеца на спорта в УХТ Пловдив, който е организиран от Студентски съвет. Събитието бе открито вчера от ректора проф. Кольо Динков, който приветства всички студенти от 7-те различни дисциплини, където младите хора от ВУЗ-а ще мерят сили. Най-много са разбира се тези по футбол, а първата среща бе открита от домакините от Студентски съвет, които излезнаха в "жълто-черни" екипи. Двубоят бе открит от самия ректор, който показа страхотен удар. От центъра на игрището той буквално разстреля вратата на студентски съвет със страхотен удар и то с обувки, след което зала, която се намира в близост Гребнния канал, гръмна от аплодисменти.  

"Приветствам ви с добре дошли на второто издание на „Пролетни УХТ игри 2016" . От името на Студентски съвет и лично от мое име, искам да Ви пожелая преди всичко, това участие да ви донесе много положителни емоции, много поводи за усмивки и най-вече забавление. Покажете борбения си дух и разчитайте на колективната работа! Покажете, че можете да сте единни и защитавате позициите си. Покажете на какво сте способни и нека най-добрият да победи", сподели новият председател на СС – Иво Финков, който замени Веселин Ангелов наскоро, за mediacafe.bg

Той сподели за медиакафе, че финалът на игрите ще бъде посветен на техния колега Ники Попов (4 курс), който се бори с левкемията. До момента за Ники са събрани по сметка 250 хил. лева, като близо 15 хиляди са от дарения на студентите на УХТ след акции с мартеници и другия събития, допълни още Иво.  За провеждането на лечението в Германия са нужни над 400 хил. лева. Може да подкрепите момчето с DMS NIKI на номер 17 777.

Вижте краткото видео от началото на пролетните игри:

ВИДЕО и СНИМКИ от кампанията "Дървото на живота за Ники" може да видите ТУК 

ВИДЕО и СНИМКИ от пролетните игри през 2015-та може да видите ТУК 

Вашият коментар