Нападнатото в автобус момче спечели сребърен медал по самбо

Продължава издирването на нападателите на 14-годишното момче, което беше ударено и съблечено в автобус 404 в столицата в петък

Съблеченото и нападното от трима млади мъже в автобус 14-годишно момче спечели сребърен медал на националното първенство по самбо. Това разказа директорът на спортното училище, където момчето е ученик, и световен шампион по самбо Борис Борисов пред БНТ днес.

Тази сутрин стана ясно, че въпреки изживения стрес, нападнатото 14-годишно момче е участвало в националното първенство по самбо и е спечелило сребърен медал. Това съобщи Борис Борисов 

"Браво на нашия състезател, който въпреки преживения инцидент, показа силен спортен дух и още на следващия ден завоюва медал! Още веднъж ще подчертая това, което се случи в автобус 404 е недопустимо! Привързаността към даден клуб или отбор се доказва с подкрепа на спортните постижения на терена, на ринга, в спортната зала, а не по подобен грозен начин"

Нападението се случи в петък в автобус 404 и за него съобщи журналистката от в. "Монитор" Мария Кадийска, Три момчета на около 20-годишна възраст с качулки свалили суитшърта с надпис "ЦСКА" и тениската на момчето. Детето, приклещено от хулигани, крещяло: „Обраха ме, обраха ме”, но пътниците не се притекли на помощ. То успяло да се отскубне и да стигне до шофьора, но той казал само "Това е България". Спрял със затворени врати, но мъжете насила ги отворили и избягали.

Момчето е уплашено, разстроено е както от нападението, така и от това, че никой не му се притекъл на помощ, разказа директорът, който увери, че от понеделник с него ще работи психолог и ще направят всичко възможно да му помогнат. Той осъди категорично и нападението, и липсата на реакция. Според него е недопустимо по този начин – чрез нападение над привърженик на противников отбор – да показваш, че си нечий фен.

Столичния автотранспорт заявиха, че водачът е подал сигнал за случилото се в диспечърския пункт и ще бъде разпитан в понеделник. Записите от камерите в автобуса вече са иззети от полицията. По случая тече разследване.

Детето не е от София. Живее в спортния интернат на ЦСКА.

Вашият коментар