Отслабването – идея фикс

Отслабването до такава степен  се е превърнало в идея-фикс, че хората са готови да приложат всяка схема, която обещава успех, без да се налага да се отказват от „лошите“ храни, които обичат и без да предприемат стъпки към физически по-активен живот.  

По телевизия, списания и интернет постоянно текат реклами за продукти за отслабване. Най-идиотската част на тези реклами и писания, че най-често показват привлекателни слаби хора, които се усмихват мило на камерите.  

В наши дни книгите с диети, магически отвари за отслабване и други диетологични чудеса имат огромен успех. Това ме води на мисълта, че хората са толкова нещастни със своите тела и толкова отчаяни, че са готови да повярват на всяка проповед, която има обещава поредното чудо.  Отчаяните хора трябва да разберат, че няма магически разрешения: няма магическа таблетка, която да донесе желания резултат без усилия и без жертви. 

Индустрията на отслабването:

Фармацевтичната история в сферата на отслабването не е кой знае колко впечатляваща. Продуктите, които се продават на пазара или не действат, или действат умерено; тези които действат най-добре са доста токсични, причиняващи проблеми като пристрастяване, катаракт, увреждане на сърцето.

Все пак има хора (достатъчно мързеливи и без воля), които се надяват на фармацевтичното чудо, позволяващо отслабване без ни най-малка промяна на хранителния и двигателен режим. Има проучваният на хормоналната регулация на метаболизма, които могат да дадат идеи за различни фармацевтични приложения. Основен проблем е, че намесата в механиката на производството на енергия и употреба ѝ в човешкото тяло може да има сериозни негативни ефекти.   

WOW Sport съветва: Ограничете изпробването на „чудеса“ за отслабване и следвайте основното уравнение, което е много просто: Ако приемът на калории постоянно надхвърля изразходването на калории, тялото ще съхранява тези калории като мазнини.

Това, което вие трябва да предприемете, за да спрете да сте отчаян от тялото и здравето си човек, е да промените настройката си и да следвате тези съвети: 

Следете за общото количество калории, които приемате и не се подлъгвайте в лоши диети или обещания за бързо отслабване;

Намалете калоричния прием, като намалите калориите, но поддържате препоръчителните пропорции на въглехидрати, мазнини и протеини в диетата си;

Увеличете изразходването на калории като увеличите физическата си активност.  

Що се отнася да физическата активност можете да намерите подходящата таква за вас ТУК.

Статията е базирана на трудовете на д-р Андрю Уейл.Източник: WOWSport.info

Вашият коментар