Пловдивчани се включват в инициативата Активна събота

На 30 май (събота) в Пловдив ще се проведе инициатива „Активна Събота”. Събитието ще представлява целодневен спортен фестивал, който ще се проведе в парк Лаута, а всеки желаещ може да се включи абсолютно свободно.

Спортните мероприятия, които са с начален час 9:30, ще бъдат с разнообразен характер и подходящи за всички. В програмата си, организаторите от Wow Sport сa включили уроци по стрийт футбол, волейбол, Kangoo Jump с Нина Трендафилова, йога за деца с AnandaYoga project, KindyROO, функционална тренировка с WOW Sport, паневритмия с AnandaYoga project, забавно трасе с препятствия за цялото семейство,състезание по дърпане на въже, дама, федербал и още много забавни активности.

„Ще има и интересни награди за най-активните участници. Заповядайте с вашето семейство и приятели на нашия спортен празник, за да се забавляваме и спортуваме заедно“, приканват организаторите: „Нашата "Активна събота" е чудесен повод да раздвижите уикенда си по забавен, атрактивен и полезен начин навън в парка сред усмихнати хора“.

Активната събота е една и от спирките на Европейското турне по фрийстайл футбол (Panna). Момчета от Copenhagen Panna House ще демонстрират завидни умения с топката и ще проведат открит урок на всички желаещи да се включат.  За неинформираните, Panna е похват използван във футбола, хокея и баскетбола, чрез който играчът трябва да прекара (с ритане, хвърляне) топката между краката на опонента си, за да подаде на съотборник или за да вкара гол. Panna е един изключително атрактивен нов вид спорт/физическа активност.

Събитието се организира от WOW Sport и BG Бъди активен, със съдействието на Wake Your Body – Coca Cola и Кмета на район Тракия

За автора

Вашият коментар