Пловдивчанката Ласка Ненова стана координатор на NowWeMove за цяла Европа (ВИДЕО)

Българката Ласка Ненова стана координатор на най-голямата европейска обществена кампания за физическа активност и спорт NowWeMove („Сега се движим”). Ласка Ненова ще управлява събитията, комуникацията и националните координатори в 49 държави в Европа – във и извън Евпопейския съюз.

Тази година Ласка Ненова раздвижи 1 милион европейци като европейски координатор на MOVEWeek и това се случи в 49 държави, в които се проведоха над 5 600 събития, организирани от 2 400 организатори на събития (move agents). Основната цел на кампанията NowWeMove е да промени обществените нагласите и нагласите у хората към изключителните ползи за здравето и добрия живот на всеки човек чрез ежедневна физическа активност.

Както и до този момент, Ласка Ненова ще върши работата си заедно с екипа си от Пловдив и София, пътувайки често из цяла Европа.

СНИМКИ от Седмицата на движението в Пловдив можете да видите ТУК.

Конкретни задачи на позицията

Част от задачите на Ласка Ненова са да координира в 49 държави петте основни елемента на целогодишната NowWeMOVE кампания: европейски флашмоб, европейската седмица на движението MOVEWeek през септември, голямо събитие в Брюксел пред парламента, Cross border (през границите) – събитие през лятото с колоездачи, които ще стартират от Испания и ще финишират пред парламента в Брюксел, конференции и обучения. Работата й за кампанията NowWeMove е свързана с организациите „BG Бъди Активен”, ISCA (International Sport and Culture Association) Копенхаген, Дания, както и над 40 спортни асоциации из цяла Европа.  Ласка Ненова и екипът на ISCA разширяват дейността си и към Латинска Америка и Азия.

За Ласка Ненова

Ласка Ненова е родена в Пловдив. Бакалавър е по икономика и магистър "Международни отношения". Специализирала е в областта на човешките ресурси. Работила е като „Директор маркетинг и продажби“ в Winslow Group, Мениджър продажби в Galaxy Property Group, маркетинг мениджър  – „Агрия”. Има богат опит като обучител на корпоративни клиенти, обучения на младежи, както и иновативните "обучения чрез спорт".

Лична история

Като всяка една лична история, историята на Ласка е свързана с лично предизвикателство. Като офисен служител дълги години, който върши работа, свързана предимно със седене, Ласка Ненова е един от многото неизвестни пострадали на тихата болест, наречена „дискова херния”. Диагнозата е неприятна и с два потенциални изхода – операция или промяна на начина на живот. Това я принуждава да промени изцяло живота си – да напусне работата си като „Директор маркетинг и продажби”, да обърне внимание не само на физическото, но и на духовното си здраве. Процесът на рехабилитация и влизане в ремисия продъжава почти година, в която година Ласка Ненова открива ползите на физическата активност и по-точно функционалното трениране. Като резултат, в последните 5  години Ласка  се занимава с проекти в областта на физическата активност и спорта за здраве, превръщайки своя личен опит в кауза и работа.

През 2012 година Ласка Ненова за първи път организира в Пловдив MOVEWeek – „Европейската седмица на движението и спорта” – с 200 евро, помощ от приятели и много лични усилия. „Седмицата“ в Пловдив е една от най-успешните в Европа. В края на 2012 година Ласка Ненова получава покана от ISCA – (International Sport and Culture Association) да координира MOVEWeek в Източна Европа и така през 2013 тя вече е регионален координатор на инициативата за 16 държави. През 2014 е поканена като Еропейски координатор на кампанията „Европейска седмица на физическата активност и спорта“ – MOVE Week за цяла Европа.

Вижте повече за WOW Sport.

За автора

Вашият коментар