Първи семинар по средновековна Европейска фектовка в Пловдив

Не пропускайте тази възможност да се запознаете с историята на бойните изкуства в средновековна Европа

Семинар по средновековна Европейска фехтовка ще събере почитатели на рицарските мечове и двубои в Пловдив. Това ще бъде първото събитие от този тип, което ще се проведе в града на тепетата.

Семинарът се проведе на 2-ри декември в залата на WOW GYM, а негов водещ ще бъде г-н Мирослав Лесичков. Той ще запознае участниците с истината за  традициите в средновековните Европейски  фехтовални бойни умения. Включилите се в събитието, ще оценят реалните умения и сила на войните от тези времена и ще практикуват под ръководството на признат експерт в областта.

Пренасяйки се през вековете, участниците ще усетят бойния дух на войните от тази епоха. Ползваните метални оръжия са затъпени, но това е единствената разлика с техните исторически аналози. Теглото, размерите, динамичните качества на тренировъчните инструменти  са еквивалентни на историческите. Любопитна подробност е, че за разлика от популярното мнение, мечовете не тежат по 5 или повече килограма, а теглото им варира между 1000-1300 грама за едноръчен меч и 1400-2300 грама за двуръчен меч. Тренировъчните мечовете, използвани в Школа „Мотус” са прецизни реплики на средновековните образци.

Залата на WOW GYM очаква всички, които имат интерес към средновековните бойни изкуства, а желанието на организаторите е тренировките да станат традиционни и под тепетата.

Цената за семинара е на стойност 50лв. Семинарът е с начален час 09:30ч. до 16:30ч. (с обедна почивка). Препоръчително е всеки желаещ да запази мястото си за участие, заплащайки го до 24-ти Ноември в зала WOW GYM.  За повече информация – 0897070768 Костадин Михайлов

За г-н Мирослав Лесичков:

Пътят му в бойните изкуства започва още в ученическите му години с бокс, карате Шотокан, айкидо, спортна фехтовка и Катори шинто рю.

През 2003г. създава експериментална група посветена на изучаването на средновековните Европейски фехтовални традиции. През 2006г. групата се трансформира във фехтовален клуб а след 2010г. в школа. В периода 2007-2014г. М. Лесичков провежда множесто семинари, демонстрации и лекции в Софийски университет, Национален археологически институт и музей, Национален военно исторически музей, Национален исторически музей, American Research center Sofia.

През 2015г. е поканен като инструктор и води два класа на 10-то издание на Western Martial Arts Workshop – едно от водещите събития в САЩ, посветено на европейската историческа фехтовка.  През 2016г. e поканен като консултант и инструктор за работата с дълги хладни оръжия към българската кинопродукция "Воевода". През 2017г. негов ученик печели златен медал в категорията дълъг меч на международния турнир по историческа фехтовка Hemac HEMAthlon 2017, Атина, Гърция."

Информация за семинара и всичко свързано с школата може да откриете на официалното събитие във facebook.

За автора

Вашият коментар