Работа и тренировки – възможно ли е?

Когато графикът ви е натоварен много често решавате да пропуснете тренировка. „Имам по-важна работа“ или„Тренировките отнемат прекалено много време.“ Но това не са ли само оправдания? Винаги може да спортувате, стига да планирате правилно задачите си за деня.

Ще ви дадем няколко идеи как да вмъкнете тренировките в забързаното ежедневие, как те да бъдат ефикасни и да ви донесат желаните резултати.

ТРЕНИРАЙТЕ УМНО!

Високо-интензивните тренировки със собствена тежест могат да бъдат правени навсякъде и са добър вариант, ако не искате да губите много време. Ако сте прекалено заети, отделете 20-тина минути за няколко кръга бърпита, лицеви, клекове и коремни преси, в къщи преди да тръгнете за работа. Или направете това по-късно, когато се върнете. Запомнете, че този тип тренировки не отнема много време. Може да ги включите дори и в обедната почивка, ако мястото където работите ви го позволява.

ВЗЕМЕТЕ СПОРТНИЯ ЕКИП С ВАС

Когато се приберете вкъщи и седнете на дивана е много по-трудно да решите да тренирате. Идеята, която ще ви дадем, за да не се случват подобни недоразумения е следната – преди да тръгнете за работа, вземете спортния екип с вас. В такъв случай няма да имате оправдание да се прибирате до вкъщи.

ОТБЕЛЕЖЕТЕ ТРЕНИРОВКИТЕ СИ В КАЛЕНДАР

Ако имате купища всекидневни задачи, че често се питате „Кой ден от седмицата е?“, е добре да вписвате на видно място дните, в които трябва да тренирате. Направете тренировките част от вашето ежедневие и не ги пропускайте. Здравето не е на по-заден план от работата ви! Променете мисленето: „Ще тренирам, ако имам време.“

ТРЕНИРАЙТЕ С ПРИЯТЕЛИ

Какво по-хубаво от това да комбинирате тренировка и среща с приятни за вас хора? Това ще ви спести време и нещо много по-важно – ще ви мотивира! А ако нямате такива приятели, пробвайте да ги заведете на мястото, където тренирате. Кой знае, може би ще ги запалите и това ще стане причина за по-чести срещи.

Прочетете целия материал на wowsport.info

Запомнете, че не сте единствените с натоварен график, множество задачи и отговорности. Започнете да спазвате препоръките, които ви дадохме по-горе и ще разберете, че включването на тренировки във вашето ежедневие не е невъзможно! Единственото, което се изисква от вас е желание и мотивация! 

СНИМКА: WOW SPORT

 

Вашият коментар