Стоичков рекламира Пловдив и футбола ни пред цяла Латинска Америка (СНИМКИ)

Една от най-големите телевизии, които излъчват в целия испаноговорящ свят – Univision ще излъчи филм за Христо Стоичков. В него големият български футболист ще покаже своето лице „извън терена“. Целта е да бъдат показани различните лица на човека Христо, какво яде, как си почива, какво прави в свободното си време, разказа Иван Касансеу от екипа на Юнивижън.

„Исках да покажа на хората откъде съм тръгнал. Бяхме в Кършиака на стадион „Марица“, после бяхме и на Античния театър. Това е едно емблематично място за Пловдив и искам целия свят да знае за него“, разказа Стоичков. Той е показал всички футболисти, които са играли с номер 8 в националния отбор, сред които има трима „Христо“-вци – Христо Бонев, Стоичков и Христо Колев, разказа Камата.

Той благодари на община Пловдив, която го е приела и е помогнала този филм да се случи. Пресконференцията бе уважена от зам.-кмета по младежкта и спорта Петър Зехтински, както и от зам.-кмета по културата Стефан Стоянов. Стоичков припомни, че се е подписал и подкрепя кандидатурата на града за Европейска столица на културата.

Филмът, който ще бъде излъчен в началото на другата година ще е 20-25 минутен, разказа още Касансеу от испанската телевизия. Покритието на канала е в целия испано-говорящ свят.

За автора

Вашият коментар