Канят пловдивчани да приютят гостите на EMPATHEAST в домовете си

Покана към пловдивчани да проявят домашна емпатия отправиха организаторите на форума EMPATHEAST. По подобие на модела „каучсърфинг“, всеки може да приюти някой от многобройните гости на фестивала в дома си, като просто му предостави диван или друго място за спане. „Отворен дом на емпатията“ е идейно свързан с форума – хората доброволно да си помагат и споделят.

Отправеното предизвикателство ще покаже доколко обществото е готово за промяна на мисленето и в системата, в рамките на EMPATHEAST, разказват организаторите. „За форума пристигат гости от страната и чужбина, а поради натовареността от събития в периода е трудно да се открие място за нощуване. Всеки може да се включи. Така не само ще имате възможността да срещнете нови и интересни хора със сходни интереси и възгледи от цялата страна, но и ще можете да потвърдите или опровергаете твърдението в поредния експеримент на „Фабрика за идеи“ – че можем да създадем и развием общество, изградено върху солидарност и истинско желание за промяна“, добавят още от Емпатийст.

Любопитните да тестват нивата си на емпатия с инициативата, могат да се присъединят към Facebook-групата EMPATHEAST OPEN HOME. Всеки може да публикува в нея дали търси или предлага „свободен диван“.

Участниците в акцията могат да използват хаштаг #EmpatheastOpenHome за проследяване на обяви, съобщения, коментари и снимки във всички социални мрежи като Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr. По време на форума ще се обявят и най-емпатичните и симпатични домакини.

EMPATHEAST е форум за социална промяна и образование в Източна Европа, който ще се състои между 14 и 16 ноември в града под тепетата.

Целта на форума е да разкажем на български една приказка за възможната социална промяна като се запознаем със социално предприемаческите и социално иновативните модели в образованието, икономиката, финансите, управлението, които се базират на  солидарност и емпатия и предлагат алтернатива в един свят, който ежедневно продуцира дефицити.

Форумът е първи по рода си не само за България, но и в Източна Европа, и търси  иновативните решения на практика на актуални социални проблеми като създава пространство за сътворяване на нова реалност. Форумът включва освен лекции на световно известни лектори, така и креативни модели за създаване на нови модели в обществото ни като World Café, Плейбек театър, уъркшопи, арт предизвикателство, документален театър и много други истории за съпреживяване на социалните модели на бъдещето. 

Вашият коментар