Създават най-голямата видео библиотека с тренировки и упражнения

Дигиталната спортна зала MOVEWeek GYM дава възможност на спортни клубове, треньори и учители по ФВС да регистрират свои тренировки

Най-голямото ежегодно събитие популяризиращо различни видове физическа активност – MOVEWeek – Седмица на физическата активност и спорта  ще се състои отново в последната седмица на месец май – от 25-ти до 31-ви.

Деветото издание на Седмицата ще се проведе в по-различен дигитален формат, поради наложените обстоятелства и пандемията Covid-19. В България инициативата се координира от сдружение БГ Бъди активен. 

 По време на MOVEWeek ще бъде създадена най-голямата в световен мащаб видео библиотека с тренировки и упражнения – MOVEWeek GYM. Дигиталната спортна зала ще даде възможност на организаторите на събития, спортни клубове, треньори и учители по ФВС да регистрират своите събития в рамките на Седмицата на физическата активност и спорта. Видеотеката ще бъде отворена към всички агенти на движението, които желаят да се включат като представят своя тренировка и я регистрират в сайта на кампанията. Така видеата ще обиколят целия свят и ще бъдат достъпни до стотици хиляди хора. 

Вашето видео упраженение може да бъде регистрирано ТУК

„Екипът на сдружение “БГ Бъди активен” вече седем години е посланик на каузата за популяризиране на масовата физическа активност и работи с организации, граждани и доброволци за осъществяване на различни инициативи за раздвижване на хора от различни възрастови групи“, споделя Ласка Ненова, основател на сдружението и мениджър на Европейската кампания за насърчаване на физическата активност и масовия спорт NowWeMOVE

 „Изолацията не трябва да е причина да спрем да мотивираме хората да се движат повече. Може да няма как да организираме тренировки на открито, но за сметка на това можем да им предоставим стотици разнообразни тренировки от цял свят, събрани във видеотека и достъпни за всеки.“

Специална покана за участие е отправена към училищата, които с регистрацията си в MOVEWeek 2020 ще могат да подобрят представянето си в състезанието за Европейския ден на спорта в училище, който ще се проведе в края на септември тази година. През изминалите 2 месеца сдружението разпространи поредица от специални видео и онлайн тренировки за деца „Час по физическо“ с амбицията да раздвижи българските ученици, които са принудени да стоят вкъщи по време на извънредното положение.

Видео поредицата бе следена от над 400 училища от цялата страна, а видеата достигнаха до над 60 000 потребители в социалните мрежи.

 

Open street Plovdiv – Aftermovie :: 4K Studio from 4K Studio on Vimeo.

Вашият коментар