Браво! Почитатели на бягането събират боклуци на Младежки хълм с plogging

MOVEWeek ангажира пловдивчани с преосмисляне на градската среда Без Отпадъци

Най-голямото ежегодно събитие популяризиращо различни видове физическа активност – MOVEWeek – Седмица на физическата активност и спорта  ще се състои отново в последната седмица на месец май – от 25-ти до 31-ви. Деветото издание на Седмицата ще се проведе в по-различен дигитален формат.

В България инициативата се координира от сдружение БГ Бъди активен. 

По време на MOVEWeek ще бъде създадена най-голямата в световен мащаб видео библиотека с тренировки и упражнения – MOVEWeek GYM. Дигиталната спортна зала ще даде възможност на организаторите на събития, спортни клубове, треньори и учители по ФВС да регистрират своите събития в рамките на Седмицата на физическата активност и спорта. Видеотеката ще бъде отворена към всички агенти на движението, които желаят да се включат като представят своя тренировка и я регистрират в сайта на кампанията. Така видеата ще обиколят целия свят и ще бъдат достъпни до стотици хиляди хора.
Специална покана за участие е отправена към училищата, които с регистрацията си в MOVEWeek 2020 ще могат да подобрят представянето си в състезанието за Европейския ден на спорта в училище, който ще се проведе в края на септември тази година.

Пловдив, като един от първите градове включили се в MOVE Week, продължава традицията и ще бъде един от градовете с програма, която ще излезе извън дигиталното издание. През делничните дни на Европейската седмица на движението, събитието ще тече на онлайн ниво, като пловдивчани ще имат възможността да се включат в различни активности от  видеотеката MOVEWeek GYM,  а в последните три дни (петък, събота и неделя) на територията на Младежки хълм, по график и съобразно разпоредбите, свързани с предпазните мерки ще бъдат организирани физически активности. 

„Вярваме, че градските пространства трябва да ни насърчават да се движим и да общуваме по-лесно помежду си, а в резултат хората започват да обичат повече града си и да се грижат по-добре за него“ , споделя Ласка Ненова, основател на сдружение БГ Бъди активен, координатор MOVEWeek за България

„Място Младежки хълм е  много специално за нас. Превръщането му  в пространство, удобно за спорт и разходки за всички пловдивчани, е една от нашите мисии в града, като работим вече няколко години по облагородяването на мястото.“

След изключително успешно издание и високи отзиви от 2019, през 2020 събитието в Пловдив отново ще бъде посветено на устойчивия начин на живот, и ще се опита да ангажира гражданите с идеята за отговорно изхвърляне на отпадъците и опазване на околната среда. Сдружението отново ще се опита да въвлече гражданите в действие като стимулира промяна на навиците на хората, в публичната среда, за да бъде чиста и подходяща за спорт и движение.

Като част от инициативата _Място България ще се проведат няколко предизвикателства #БезОтпадъци: Quest игра с различни задачи свързани с темите за физическа активност и градска среда; Почитатели на бягането ще събират боклуци с "плогинг", а любителите на цветята ще могат да си засадят растение или да подготвят семена за разсад. 

Групови тренировки на открито, съобразно мерките и актуалните ограничения ще бъдат проведени на поляната в близост до бившия пионерски дом. Тренировките ще бъдат в малки групи и с предварително записване.

Повече за кампанията и облагородяване на Младежкия хълм през 2019-та година може да видите ТУК

#ПроменямеЗаедно – БГБА 2019 from 4K Studio on Vimeo.

Вашият коментар