Тодор Неделев и Ботев обраха наградите за Футболист на Пловдив 2017 (СНИМКИ)

Тодор Неделев спечели безапелационно анкетата за Футболист на годината в Пловдив за 2017-та година

Плеймейкърът на “Ботев” бе определен за Номер 1 в класацията, оформена от гласовете на 51 спортни журналисти, като събра 110 точки в допитването. На второ място бе класиран “жълто-черният” капитан Лъчезар Балтанов, който събра 74 точки. Двамата футболисти заслужиха призовете си, след като донесоха първите две Купи в клуба след 36 години суша. Наградата е доста специална за капитана на "канарчетата", който се върна в игра след претърпяна тежка контузия и затвърди мястото си като лидер в отбора. 

Двамата получиха наградите си от легендата Петър Зехтински, който се развълнува и сподели, че харесва играта на техничаря Неделев още от времето, когато заедно бяха в школата на Андрей Павлов – Ботев 2002. 

На трето място с 55 точки в класацията на журналистите остана Мартин Камбуров, който направи половин сезон с "черно-белите" през изминалата година. Голмайсторът на "А" група не присъстваше на церемонията, която се състоя в "БНР Пловдив", а трябваше да изпрати свой представител, който също не беше в залата. 

На четвъртата позиция се наредиха други две основни фигури от отбора на "Ботев" през 2017-та – Цветомир Панов и Омар Косоко.

Класацията Футболист на годината в Пловдив бе възродена след дългогодишно прекъсване от “Темпо нюз” и журналистът Митя Иванов. Той връчщи и две специални награди – за чужденец играл в Пловдив през последната година на Омар Косоко и на пловдивски футболист играещ в чужда страна – Георги Христов, който също е бивш кадър на "канарчетата". 

Георги Христов от времето, в което играеше с екипа на Ботев Пловдив по българските терени

За автора

Вашият коментар