Волейболистките от „Марица“ се настаняват в залата на ПУ

От януари месец 2014 година волейболен клуб „Марица“ ще провежда официалните си мачове в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Това е едно своеобразно завръщане на отбора у дома, тъй като до сега домакинските мачове са се играли в Самоков и Габрово, заяви проф. д-р п.н. Веселин Маргаритов. Сега има две хубави неща – хубав отбор и хубава зала. Тази първа стъпка няма да бъде последната и се надяваме, че в бъдеще ще спечелим големи първенства, а ние от Пловдивски университет ще предоставим залата за ползване. Ние искаме това първенство, допълни още той.

Мениджърът на волейболен клуб „Марица“ Борис Халачев изказа благодарности на ръководството на ПУ за предоставената възможност.

Отборът в момента е на първо място във временното класиране и сега възможността да се състезаваме в тази модерна зала е прекрасна за нас. Дай Боже, да успеем да напълним 1200-те седящи места. По-добре за нас е да организираме турнири, и ползването на тази зала ни дава тази възможност, добави още Халачев.

Евентуален вход за мачовете на отбора би бил символичен, а договорът е сключен със специален анекс, уреждащ различно времетраене на определени непредвидени мачове.

Вашият коментар