MoVe Team отвориха най-голямата зала за кросфит в Пловдив

Спортът винаги е значил едно – здраве! Още първите церемониални спортни дейности в Китай, датиращи от преди 4000 г. пр.н.е., говорят за отношението на хората към тялото и организма си. Стремежът да ги поддържат във форма, като същевременно по този начин показват уважение към даден обичай или празник, се развива и в Древна Елада с първите олимпийци и продължава до ден днешен.

Днешната форма на спорта също е един вид надиграване между отделните атлети, доказване на волята и способностите, средство за каляване и подсилване на имунната система.

Спортист не се става от раз! Подобна мечта се заражда още в крехка детска възраст. Нужни са много време, търпение и самодисциплина, за да постигнеш предел, който да те удовлетворява. А не толкова рядко, мечтите се сбъдват.

Такава е и мечтата на  Момчил Лупов, Виктор Колев и Димитър Каников, които след близо 10 години в сферата на кросфита и функционалните тренировки отварят първата си самостоятелна зала в Пловдив – MoVe Team Box. Намират подходящата локация на бул. „Шести септември“ 252 в бивше индустриално хале. Концепцията на индустриалния дизайн е запазена и във вътрешността. Сградата е разположена върху 750 кв.м., 400 от които тренировъчна площ, най-модерно оборудване, сауна, ведро с ледена кофа, масажно студио, фреш и протеинов бар, паркинг на 600 кв.м., което автоматично я превръща в най-голамата зала за кросфит и функционални тренировки в Пловдив.

Целта на Момчил, Виктор и Димитър е  ясна – да се грижат на първо място за здравето и чак след това за естетиката. В залата, освен кросфит и функционални тренировки, ще се практикуват и кондиционни тренировки. Една от основните ползи на подобен вид тренировки е изправянето на гръбначния стълб – проблем, с който по-голямата част от съвременното общество се сблъсква. В тренировките на Move Team се набляга изцяло на естествените движения на тялото, максимално близки до ежедневието. Упражнения, които лесно се изпълняват с  тежести, без тежести, на висилка, медицински топки, дъмбели, гребни тренажори,ски тренажори, еър байкове, въжета за катерене, халки, шейни и други.

„Кросфитът не изисква някаква предварителна физическа подготовка. Затова ние сме тук – за да обучаваме хората как да изпълняват упражненията правилно, да развием функцията на организма им, да намалим стреса чрез физическо натоварване, оздравяване на опорно-двигателния апарат и гръбнака. От години работим с хора с дискови хернии и наблюдаваме завидно подобрение в състоянието им. Не търсим обем и голяма мускулна маса, а изцяло атлетично развито тяло, хармонично и грациозно при жените“, обяснява Момчил Лупов.

Основен  треньор в екипа е Мария Найденова – най-добрата жена състезател по кросфит в България. Шампион на всички състезания в дисциплината за последните години, в топ 5 на състезанията в Турция и Кипър.

Дават се и насоки за правилен начин на хранене, с възможно най-натуралните продукти, какво трябва и не трябва да се смесва. Набляга се на баланс и здравословно ядене, без да се изграждат режими за диети.

„Идеята ни е да помогнем на посетителите ни да постигнат най-доброто с даденостите, които имат по рождение. Искаме да превърнем залата в социална среда, с различна атмосфера и приятелска обстановка. Често ще правим събирания и събития както за трениращите, така и за хора, които проявяват интерес. Не забравяме, че е важно докато спортуваме, да се и забавляваме“, допълва Виктор.

Друг основен фактор на MoVe Team е работата с деца. Стремежът им е да изградят у децата навици за спорт и здравословният начин на живот да стане основна част от бита им. Да развиват правилно организма си, особено във време, в което масово играят на компютърни игри, вместо навън, и по този начин се обездвижват. Което на свой ред води до нарушения в структурата на тялото и различни заболявания. Амбицията е подрастващото поколение да порасне здраво, щастливо и социално.

По време на епидемичната обстановка залата ще функционира според наредбите на министерството на здравеопазването. Широките параметри позволяват на поне 30 човека да тренират на 10 кв.м. собствено разстояние, а прозорците по продължението на стените спомагат за лесното проветряване на пространството. Взети са специални машини за дезинфектиране и чистене. Залата е с два входа и изхода, за да се избегне струпване.

„Спортът е бустер на имунитета. Най-здравословното нещо, което хората могат да направят, е да тренират. Най-малкото изкарва всички токсини и убива напрежението върху нервната система“, заключва Димитър .

Залата Move Team Box е с работно време от 07:00 сутринта до 21:00 вечерта.

Фотограф: Георги Цонков 4К студио

За автора

Коментари (1)

  1. Нещо лъжете в тази статия, залата на POWERFIT е по- голяма и с повече уреди, плюс инструкторите са с пъти по – добри. Пожелавам ви успех в начинанието, но не лъжете хората.

    Отговор

Вашият коментар