Зала „Дунав“ отваря врати през лятото

Новата зала „Дунав“ ще приеме първите трениращи в средата на лятото. Това обяви заместник-кметът с ресор „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков.

„Днес бях на инспекция и видях, че по-високата зала вече е завършена. Сега се работи по изграждане на топлата връзка с малката зала, където ще има административни помещения, асансьори за достъпна среда и кафене. Имам уверението на изпълнителите, че до средата на лятото новата зала ще бъде напълно готова и ще приеме първите тренировки“, заяви Титюков.

По линеен график едва тогава ще се пристъпи към събаряне на досега съществуващата зала и изпълнение на дейностите по вертикална планировка, изграждане на външните игрища и озеленяването. „До края на годината, при ритмично финансиране, ще се радваме на едно модерно спортно съоръжение в район „Северен“, допълни заместник-кметът.

Новата зала е с височина 14 метра и е напълно подходяща не само за баскетбол и волейбол, а и за художествена гимнастика. Отвън е предвидено да има две открити игрища, както и подходящо озеленяване.

За автора

Вашият коментар