Фентъзи герои се обединиха на Aniventure Comic Con (СНИМКИ)

След дълга пауза заради пандемията най-големият български фестивал за аниме, манга, азиатска култура, западно кино и телевизия, гейминг и комикси – Aniventure Comic Con се завърна в София. По цял свят форматът Comic Con събира хиляди фенове и почитатели на различните изброени стилове, а в българския вариант се набляга и на LARP зона, както и на уличното изкуство с графити стени.

Фестивалът се проведе през уикенда в Интер Експо Център, а тази година специални гости бяха звезди от родния и чуждестранен шоубизнес и спорт, като Том Влашиха от култовите сериали „Game of Thrones“ и „Stranger Things“, Виктор Доробанту от „Wednesday“, Стефан Капичич от „Deadpool“, Ивен Лалова, Слави Панайотов, Фин Джоунс от ‚Game of Thrones“, Афшан Азад от поредицата „Хари Потър“, Юлиян Костов, Яна Титова, Климентина Фърцова, Джон Хол – водещ художник на концепциите на трилогиите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ на Питър Джаксън, много косплей професионалисти от близо и далеч, с които посетителите можеха да се снимат, да обменят опит, а накрая бяха и жури в косплей състезанието.

Освен главната програма, Comic Con предлага забавления за всеки вкус. Като например секцията с работилници, като тази година се наблегна на рисуването в японски художествен стил, писането на йероглифи, оригами и други. Или лекции по бойни източни техники, чаени церемонии, лекции за азиатската храна и как да я приготвиш. В откритата зона ентусиастите можеха да влязат в ролята на рицари или да стрелят с лък, а немалко бяха и отдадените на залата за игри, като тази година впечатление направиха конзолите от началото на 90-те на Nintendo.

Можеше да се разгледа и уникална и интересна изложба, пристигнала в България от „една далечна галактика“ – изложба от „Star Wars“, в чиито арсенал присъстваха над 30 експоната от най-популярния и печеливш franchise за всички времена. Експозицията бе не само за гледане, но и за снимане на специално подготвен кът за целта. Излишно е да казваме колко много джедаи се появиха изведнъж.

Трудно е да се опише цялата колоритност на Aniventure Comic Con. Тя трябва да се изпита лично, тъй като позволява за два дена да попаднеш в друг свят, измислен и реален едновременно. В свят, в който може да бъдеш всеки и всичко, което някога си си представял.

За автора

Вашият коментар