Учреди се фондация „Жълто и Черно“ в Пловдив

Изразявайки свободната воля на своите 12 учредители, беше положена основата за бъдещата дейност на Фондация „Жълто и Черно“. Фондацията си поставя за цел да работи за издигане авторитета на футболен клуб „Ботев“ Пловдив, опирайки се на неговите забравени и непознати за мнозина днес история, традиции и ценности, развивайки същите напред във времето. Основен акцент в дейността на Фондацията ще бъде културната, просветна и благотворителна дейност, с която учредителите на същата да допринесат за доброто име на любимия им футболен клуб в обществото.

Фондация „Жълто и Черно“ счита, че жълто-черната общественост е в дълг към опазване авторитета на своя клуб, като ще направи всичко по силите си думата „Ботевист“ отново да се превърне в синоним на изконните за клуба гордост, достойнство и чест, изграждани през десетилетията от големите личности, които са го ръководили и са били съпричастни с неговото развитие. Ние вярваме, че с общи усилия Ботевизмът ще се завърне в сърцата на хората както в самия град, така и извън неговите предели.

Фондация „Жълто и Черно“ се създава като независима организация с нестопанска цел, равно отдалечена както от политическа, така и от всяка друга дейност, нехарактерна за нейните цели и обхват.

Учредители са  доц. д-р Надя Чернева – заместник-ректор на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, племенница на Динко Дерменджиев – Чико, Мирослава Кацарова – джаз певица, внучка на Никола Щерев – Старика, Силвия Минкова – маркетинг специалист в сферата на спорта, Димитър Минев – директор на Народна библиотека „Иван Вазов”, главен асистент д-р Видин Сукарев – ръководител на научна група в Регионален исторически музей – Пловдив, Валери Станков – журналист, радио водещ, Минко Михайлов – основател на фотографска школа в град Пловдив, носител на национална награда за фотография, Никола Солаков – внук на        Никола Щерев – Старика, Ангел Джорапов – IT-специалист, уеб дизайнер, Константин Ганев – бизнесмен, Васил Киризиев – Управител на 4K STUDIO,  Стефан Попов – Главен редактор на MediaCafe.BG.

На учредителното събрание бяха гласувани и органите на управление на Фондация „Жълто и Черно”. За неин председател беше избран Стефан Попов. За свои представители в Управителния съвет на Фондация „Жълто и Черно” учредителите на Фондацията избраха Стефан Попов, Константин Ганев и Видин Сукарев.

За автора

Вашият коментар