Здравословни храни обраха наградите на „Млад предприемач“ на Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Производство на храни без глутен и Здравословна демо академия окупираха първите места на тазгодишния конкурс „Най-добър млад предприемач“ на град Пловдив

Проектът „Зелената работилница“ на студентката по маркетинг от Пловдивския университет Иванина Черкезова е големият победител на 8-мото издание на конкурса, който се организира от Община Пловдив и кмета по Спорт и Младежки дейности г-н Георги Тютюков. 

Четвъртокурсничките Иванина Черкезова, Таня Григорова и Йоана Желева бяха наградени с традиционната награда от 7000 лева, за да развият идеята си с работилница за производство на безглутенови продукти и поставят вендиг автомати на различни локации в града под тепетата. Естествено и трите мечтаят това да се случи в „Капана“, но първата избрана от тях локация е в близост до Военна болница.

Трите приятелки и развиват идеята си вече няколко години и са добър тандем, разкри ги журито на конкурса, съставено от специалисти от различни области. Всички рецепти, които представиха пред тях са собствено дело, но са тествани и одобрени от десетки приятели, споделиха те пред одобряващите. 

Тази година в конкурса взеха участие доста по-малко кандидати (15 на брой) от предишните издания, но и доста по-издържани, споделиха организаторите.

Наградата за 2-ро място от 4000 лева бе връчена на първокурсника по софтуерно инженерство в Пловдивския университет Николай Чотров и колегата му Георги Окадаров, с когото са съученици от Професионалната гимназия по електроника и електротехника. Те представиха иновативна идея за плазмов котлон, консумацията на енергия на който е в пъти по-малък, като на зарядно устройство, споделиха те пред препълнената зала. 

Бонусът за трето място от 2 хиляди лева, както и престижната награда на радио веригата Communicorp за спонсорирана реклама в 4 от най-големите радио станции в България вече е в ръцете на шеф Росен Чакъров за „Демо кулинарна академия”. Той хваща „последния влак“ за конкурса защото е близко до границата от 34 години, каквото е едно от условията на „Млад предприемач“ 

Другата награда от 2 хиляди лева бе присъдена на 12-класниците от Езикова гимназия „Иван Вазов” за иновативната им идея на „Книгосвет„. Находчивите абитуриенти, които стартираха идеята си точно преди година днес вече жъне сериозни успехи .Георги, Йолена, Бирсен, Иван-Асен, Димитър и Жоро са измислили как от плексиглас с вградени светлодиоди техните съученици да четат вечер. Устройството им се захранва се с батерии и е изключително удобен по време на пътуване в автобус, влак или пък в палатка, допълниха елегантните и усмихнати абитуриенти.

„Всеки един от победителите заслужава да е на първо място“, сподели Георги Тютюков пред камерата на mediacafe.bg.  

Водещи на официалната церемония тази година бяха гласът на БГ радио за Пловдив – Стефан Лозанов и чаровната актриса Иванка Шекерова. 

Чуйте какво споделиха победителките от 8-то издание на конкурса пред камерата на mediacafe.bg:

Учениците от ЕГ „Иван Вазов“ за прокета си „Книгосвет“ и престижното 3-то място:

Шеф Росен Чакъров за двете си големи награди в конкурса и пректа „Демо академия“ : 

Още за Млад предприемач през годините:

За автора

Вашият коментар