Модерният начин за търсене на работа – Jobio

Търсенето на първа работа е труден процес, който повдига много въпроси, а отговорите изобщо не се откриват лесно. Не, че няма предложения – преподаватели, приятели, семейство,  различни доброжелатели и недотам добронамерени познати предлагат помощта си във връзка с професионалното ти развитие.

В един момент имаш нужда да заглушиш цялата вихрушка от съвети и да избереш само полезните. И въпреки цялата информация, накрая пак не се чувстваш уверен в каква посока точно да бъде първата крачка?

Jobio ще се произнесе ясно и категорично по въпроса. Това e нова българска startup компания, оперираща в сферата на подбор на човешки ресурси, част от портфолиото на LAUNCHub, Seed & Acceleration фонд. Целта на проекта е да предостави възможност на търсещите работа млади професионалисти да докажат реалните си умения и по този начин да впечатлят работодателите. 

Специфичното в процеса на Jobio е неговият фокус върху реално съществуващите умения на кандидатите, а не върху предишния професионален опит. Тези умения ще бъдат оценени чрез различни инструменти – личности тестове, оценяващи т.нар. soft skills (или „меки умения“); професионални тестове, изследващи познанията на кандидатите в конкретните бизнес области и JobQuest – практическа задача, която ще покаже как кандидатите прилагат способностите си в реален бизнес казус.

Броят на инструментите, тяхната степен на сложност и дължина се определят от специфичните нужди на всяка компания и вакантна позиция.

Самият процес спестява на компаниите време, тъй като те често не могат да достигнат до съществената информация за кандидатите само и единствено от едно CV. Затова след регистрация на кандидатите в платформата, следва попълването на личностните и професионалните тестове и практическата задача, а накрая решенията им достигат до компаниите на базата на филтрация.

Процесът е много по-бърз, с много по-голяма точност и обратна връзка за самите кандидати, които получават подробна информация и оценка за това на какво ниво са развили познанията си в различните области.

След преглед, компанията, пуснала конкретната задача, подбира кандидатите, които да извика на интервю.

Платформата е активна от 24.03.2014 и вече събра близо 1000 потребители.

Още една нова платформа полезна за пред работодатели Тестът SelfAwarness може да видите тук

За автора

Вашият коментар