Даниела Пирянкова: Искам да правя българска музика, която чувствам с душа и сърце

През 2017-та, тогава 12-годишната певица, част от ART Voice centre, става новата сценична партньорка на Слави Трифонов

Даниела Пирянкова е позната на публиката от „Шоуто на Слави“, където през 2017 година победи оспорваната конкуренция и стана новата сценична партньорка на г-н Андреев в рубриката „Запознай се с малките“. Преди това Даниела е стигала до първи кръг на Детската Евровизия, печелила е куп първи места и Гранд при-та на национални и международни певчески състезания и фестивали. Пяла е из цяла България, Сърбия и Малта. Обича да рисува и да танцува. Тренирала е народни, поп и мажоретни танци.

Даниела Пирянкова е от град Хисаря, но от десетгодишна е част от колектива на пловдивския Art Voice centre, който изглежда ражда само звезди. Под опеката на Руми Иванова продължава и до сега да развива вокалните си качества, а съвсем наскоро пловдивчани имаха възможността да я слушат и на живо. Даниела вече подготвя първите си самостоятелни музикални проекти, за които ще разберете съвсем скоро. Преди това, тя застана пред нас, за да ни разкаже малко повече за себе си и мечтата си.

 Здравей, Дани. Като за начало, разкажи ни как започна любовта ти към музиката.

Любовта ми към музиката се появи преди много години. Още от малка обичам да пея и да слушам музика. Колкото и клиширано да звучи, не мога да живея без музика. Тя е моят живот. Първо започнах при учителя си в училище, който ме прати при Руми. Тук пея вече от пет години, като не преставам постоянно да ходя по участия. Забавното е, че съм първият и единствен член на семейството ми, който се занимава с музика.

А то подкрепя ли тази ти страст?

Да! Семейството ми много ме подкрепя. То е моята опора. Родителите ми винаги са вярвали в това, което правя. Никога не са ме спирали да се развивам, за което много им благодаря.

Какво преживяване беше периодът, който прекара в „Шоуто на Слави“?

Беше ми мечта да работя със Слави Трифонов, защото той ми е идол още от дете. Много харесвам и него, като човек, и музиката, която прави. Появих се на кастинга без изобщо да вярвам, че ще продължа напред. Беше много трудно, защото трябваше за три дни да науча нова песен. Кастингът продължи близо два месеца, но се справих и победих. В шоуто изкарах почти две години. Незабравими две години. Може би, най-хубавите дни от живота ми, до сега. Музикантите от Ку-ку бенд ме научиха да се държа като професионалист, показаха ми какво е да се трудиш.

Коя е твоята музика? Тази, която искаш да създаваш?

Искам да създавам песни като на Слави, защото усещам този стил с душа и сърце. Смятам, че хората, които искат да се занимават с музика, трябва да пеят именно песни, които чувстват с душите си. Искам да правя българска музика. Пея и фолклор, но в по-модерен аранжимент.

На 21-ви февруари изнесе концерт в Пловдив. Какво е усещането да пееш на пловдивска сцена?

Концертът се проведе в залата на Art Voice centre и беше много хубаво, защото пях пред всички мои приятели от школата и извън нея. Никога няма да забравя чувството. Изпях едни от любимите си песни от кастинга, от шоуто, англоезични песни, филмови песни и т.н. Беше много яко.

Разкъсваш ли се между музикалното развитие и училището или успяваш да ги съчетаеш?

Естествено, че успявам да ги съчетавам. В началото, когато започнах в шоуто, ми беше много трудно. Имах моменти на дълги отсъствия от училище, но с времето свикнах, почнах да съчетавам двете без проблем и наваксах пропуснатото. Ходя на уроци по английски и български език. Миналата година успях да завърша с отличен успех, този срок също. Учителите ме подкрепят, както и цялото училище.

Как гледат връстниците ти на музикалната ти кариера?

Ами, честно казано, някои ме мразят, други нарочно ми се мазнят, но трети ме подкрепят истински и знам, че са искрени.

Как ти се отразяват тези негативни емоции?

Вече спрях да обръщам внимание. Когато победих в шоуто, върху мен се изля много злоба и го приемах по-навътре, тормозех се. Но се научих да не обръщам внимание, защото няма смисъл.

Артистите, придобили известност отрано, често потъват в нея. Как се предпазваш от славата?

Аз не съм толкова известна, все още, но разбирам какво имаш предвид. Стремя се да не потъвам в тази популярност. Никога не бих се надула, заради работата си. Аз съм човек с душа, опитвам се да обръщам внимание на всичките си последователи и се надявам, че и за в бъдеще ще успея да се съхраня.

Вашият коментар