Едит Унджиян: „Не обичам да плувам срещу течението, търся спокойствието“

Преди две години младата певица Едит Унджиян стартира проекта на живота си Life Light, както сама го нарича

Днес, тя и бандата й вече са на прага на издаването на втори албум, а през тази година Едит сбъдна не една или две мечти. Тя стана част от пловдивската опера и явлението "Коса", а в края на годината бе поканена и за водеща в може би най-слушаното пловдивско радио "Катра FM". Ето какво сподели тя пред екипа на mediacafe.bg:

– Точно преди година представи първия албум на групата Life Light, успяхте ли да стигнете до сърцата на хората, към които се бяхте устремили?

Да, „Dreams“ навърши една годинка точно преди 2 месеца и честно казано не знам как отлетя времето. Вярвам, че наистина албума докосна много хора. Имах доста случки с познати и непознати, които ми споделиха преживяванията си докато са слушали „Dreams“. Усетили са конкретни песни от албума толкова близко, че дори са имали усещане, че са ги писали те. На това аз казвам успешен албум! Удовлетворена съм изцяло от началото, което дадохме на групата.

– Как се развива групата, привлякохте Иван Неделев към нея….

Бандата се развива много добре в момента. Да, горди сме Иван Неделев да е най – новата част от групата и както се казвай той направо си заспа! В него ми харесва това, че мислим в една посока, имаме общ вкус и определено може да се каже, че заедно създаваме много интересни неща. Още от първата му репетиция с нас се усети, че си е на мястото. Уж тръгнахме на шега и с усмивка пък тя работата си стана сериозна.

– Знам, че мечтите са като снежинките, те се появяват, ти ги улавяш, после се стремиш да хванеш новите, които идват към теб. Кои са новите мечти, към които сте протегнали ръце?

Честно казано мечтите ми стават се по – малко, не защото крилата ми са прекършени, а просто защото започнах да улавям кои са истински важните неща в живота и да копнея за тях, а те са наистина простички, малки и ежедневни. Ако говорим за групата като цяло желанията ми са свързани с повече участия пред публика, без значение къде.

– На прага сте на издаването на втори албум, разкажи ни малко повече за него (музика, текстове, дизайн)?

Мда, много е вълнуващо. Новите песни са доста по – различни от всичко до момента, което съм писала и това си е съвсем в реда на нещата. Лично на мен адски много ми харесват. Всяка една от тях си е със собствена история и живот. Нещата които преживявам ме вдъхновяват. Засега всичко е в процес и честно казано не мисля за крайния продукт. Наслаждавам се на пътя и не бързам за никъде.

– Ще има ли видео към някоя от песните, към коя и какво ще представлява то?

Да, вече имам доста идеи и ако питаш мен на всички песни ще има клип, по простата причина, че нещата в главата ми са много комплексни и не приключват само с музиката. Точно затова избрахме да направим концерта на 23-ти декември с визии, за които се доверихме на небезизвестния Петко Танчев. Колкото до видеата….скоро ще стане ясно, засега ще си запазя правото да мълча.

– Съвсем наскоро започна свое радио предаване по KATRA FM, нещо ново, но не толкова непознато за теб, защото ти си водеща на Quiz шоута от много дълго време. Защо се впусна в това предизвикателство и какво искаш да вземеш от него? Защо точно радио? 

Цялата случка е много интересна. Сякаш наистина ми е писано да съм там. От малка винаги съм имала чувството, че ще работя в радио и дори имам няколко нелепи опита за бутане в пловдивски студиа, но все удрях на камък. Малко е спорно кой кого намери, аз радиото или то мен, но важното е, че се случи. Тъкмо си търсех нова работа и ми попадна обява, явих се на интервю и от там вече всичко си тръгна по възможно най – естествения начин. Честно казано не мисля, че имам да взимам каквото и да било в случая, просто има някаква особено приятна симбиоза между мен и радиото. За щастие!

– 2017 беше много емоционална и същевременно много наситена откъм работа за теб. Стана солист към един страхотен мюзикъл "Коса" на пловдивската Опера, разкажи ни малко повече за това свое преживяване?

Да, явлението КОСА! Наричам го така, защото това не е просто работа за мен, беше си направо училище. Съдбата ме срещна с изключително талантливи изпълнители, които преобърнаха много неща в мен и ме накараха дълбоко да преосмисля голяма част от характера си. Научих много за себе си и успях да се видя отстрани. А чисто музикалната част е просто магическа! Благодарна съм на Господ, че ми подари това усещане да пея с още 7 прекрасни гласа! Честно казано това е най – върховното чувство. С колегите освен, че се спяхме много добре, се и сближихме като приятели. Когато играем сме неразделни, а докато не сме заедно си пишем постоянно. Нямам търпение да дойде февруари месец, за да започнем отново със спектаклите! 

– Ако погледнеш назад какво виждаш?

Виждам Едитчето, ама по – неуверено, търсещо и на моменти леко объркано.

– А пътя, който си си начертала през 2018-та какъв е, има ли такъв или си се оставила на течението?

По скоро съм се оставила на потока. Много от истинските неща, които са се случили в живота ми са дошли точно, когато съм била отпусната и спокойна. Така или иначе не обичам да плувам срещу течението.

– Пожелай си нещо за следващата година, за себе си, а ние след година ще проверим дали ти се е сбъднало.

Пожелавам си чисто съзнание, воля и нестихващо вдъхновение!

Представянето на втория албум на Life Light ще се състои на 23.12 в Bee Boop, не го пропускайте за нищо на светa!

Вашият коментар