Григор Димитров: „Познавам играта на Гофен добре, той ще рискува“

Между 2010 и 2017 година Гришо има общо 7 победи от 8 мача над белгиеца Давиф Гофен

Григор Димитров бе доста сдържан на пресконференцията след победата над Джак Сок вчера вечерта и класирането си на мечтания финал в Лондон. Той отговори по традиция на въпросите на пратеника на сайта Tennis24 Любомир Тодоров за полуфиналния сблъсък, днешния двубой, както и влизането му в топ 3 сред най-добрите в тениса.

Ето и какво друго по-интересно каза първата ни ракета.

 – Може ли да те изненада с нещо Гофен? На пресконференцията си той каза, че ще опита нещо различно в неделя?

Още не съм мислил за финала. Не знам, със сигурност ще трябва да опита нещо друго. Това е ясно. Мисля че познавам играта му добре. Знам какво да очаквам в повечето моменти. Давид сигурно ще се опита да рискува повече и да бъде по-агресивен.

– Показа железни нерви в края на мача със Сок…

Такъв двубой често е повече игра на нерви. Гледах само напред, оставях грешките зад гърба си. Джак не е случаен тенисист и игра добре. Като че ли на края бях по-стабилен психически, особено в гейма когато го пробих в третия сет.

– В понеделник ще си №3 в световната ранглиста. Мислеше ли в началото на годината, че ще завършиш толкова високо?

Целта ми беше да завърша в Топ 10. Сега ще бъда трети, което е чудесно. Това е прекрасна отплата за труда, който полагам. Да завърша годината по този начин е прекрасно не само за мен, а и за целия ми екип. Мисля че това ще ни даде добра основа за работа извън сезона и добър старт за следващата година. 

– Ако се върнем на мача, ти доминираше в началото, после Джак се върна. В третия сет беше по-добър или…

Смятам че започнах мача точно по начина, по който исках. Имах точка за 4:0 и там беше повратния момент за него. Той заигра по-агресивно. Вторият сет беше еднопосочна улица, играх добре. В третия се опитах да намеря тези малки пукнатини в играта му, за да пробия. В края се получи добре за мен.

Финалът е днес от 20:00 часа българско време на корт "02 Арена" в Лондон

СНИМКИ от полуфинала със Сок може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар