Job Fair: Невена Касабова – уважавайте себе си и тези, с които говорите

MediaCafe.bg продължава да ви запознава с добрите примери от Job Fair през 2012 година. На вашето внимание ви представяме Невена Касабова, започнала стаж в Община Пловдив – Общинска собственост. след кариерния ден проведен през октомври миналата година, Нейният стаж преминава в работа на пълен работен ден, след като доказва своите знания и умения.

– Каква бе главната ти мотивация да участваш на Job Fair?

Да намеря работа в областта, която изучавам, както и да се реализирам в нея.

– Успя ли да участваш на казусите през 2012 година?

В казусите не съм имала възможност да участвам.

– Какво не ти хареса в събитието?

Не ми хареса, че фирмите, които участваха, си търсеха хора със стаж.

– Каква е личната ти оценка за такива събития? Смяташ ли че трябва да са по чести?

Да, такива събития са много полезни за студентите, за натрупването на практика и подпомагането на младите хора за реализация в днешно време.

– Колко броя автобиографии подаде?

Около 10 броя.

– Какъв е процесът за намиране на подходящото работно място? Какво трябва да направи един млад човек, за да успее да си намери работа по време на Job Fair?

Трябва да се е насочил към дадена сфера и да покаже, че точно той е човекът за тази позиция. Трябва да покаже, че е мотивиран, да уважава екипа, с който работи и хората, с които общува.

– Колко фирми се свързаха с теб и как селектираха теб за успешен кандидат?

Община Пловдив се свързаха с мен и веднага започнах стаж там. За времето, в което бях се старах да изпълня поставените ми задачи. Радвам се, че след стажа започнах постоянна работа в Община Пловдив. Всеки ден моите старания са да работя в интерес на добрите взаимоотношения между администрация и граждани.  

– Позицията ти в общината е била към звено Общинска собственост. Какво е да работиш на тази позиция, в какво се изразяваше работата ти?

Работата е много тежка и отговорна, но за сметка на това тук успявам да покажа качествата, които съм придобила в университета. Разработвам административното производство за предоставянето за управление и отдаване под наем на общински нежилищни имоти.

– Посъветвай ни какво да подобрим или включим в Job Fair.

Да се даде по-голяма реклама и гласност на събитието. Да се включат повече фирми, за да могат младите хора да се ориентират и реализират в България, а не след завършване на образованието си да емигрират в чужбина.

Младите хора трябва да уважават себе си и хората, с които общуват, да бъдат борбени и устремени към реализация в професионален и личен план, както и да бъдат адекватно стимулирани и за показаните  знания и умения. 

Вашият коментар