Море от любов потопи Стария град през празниците

През изминалата седмица се състояха големите празници на Стария град под тепетата в големия месец на изкуствата

В рамките на няколко дни трихълмието бе потопено от редици събития кое от кое по интересни за пловдивчани и гостите на града. Освен многобройните артисти и музиканти, които огласяха Пловдив от върха на Небет тепе сред малките улички можеше да се забележат и различни инициативи кое от кое по завладяващи.

Една от тях бе страхотната идея Море от любов – Сватби в Стария град, която нямаше как да подминем. Няколко влюбени двойки получиха специални изненади и безплатно бракосъчетване от екипа на Стария град. Представяме ви интервю с автора на идеята Юлиана Йорданова от ОИ„Старинен Пловдив” и и партньора в инициативата Станислава Шейтанова от агенция "Queen".

– Г-жо Йорданова как се стигна до идеята за „Море от любов” в Стария град?

Идеята за „Море от любов в Стария град се роди спонтанно, по време на обсъждането на концепцията за традиционните „Празници на Стария град”. В последните години стана все по–популярно сред младите двойки да сключват граждански брак извън ритуалната зала. Причината за това е, че бъдещите младоженци търсят нещо по-нестандартно, а магията и усещането на изнесения ритуал са доста по-специфични от стандартния, който се предлагат в общината. Старинен Пловдив е бил свидетел на стотици влюбени двойки, споменът за любовта, на които още витае из живописни калдъръмени улички. Екипът на Старинен Пловдив единодушно се съгласи, че един от най-щастливите моменти на една двойка- казването на заветното „Да”, може да бъде най- романтичната приказка, случвала се някога на младоженците и гостите, на място като Стария град, особено през септември и на фона на „Празници на Стария град”. 

– Кои са локациите, където двойки ще могат да се бракосъчетаят?

Младоженците и техните гости ще могат да избират между две локациии, подходящи за изнесен ритуал – Площада до галерия "Златю Бояджиев" и двора на къща "Бирдас". Предвидили сме и сватбена украса, която допълнително ще внесе настроение и ще допълни атмосферата есенна романтика, на неповторими багри и магнетизма на Трихълмието.

– Много амбициозно начинание, ще успеете ли да постигнете баланс между голямата цел и детайлите?

Въодушевени от идеята и въвлечени в цялостната подготовка на събитието, поканихме за наши партньори и "съучастници на любовта", ОП „Радостни обреди”, сватбена агенция, професионален фотограф и винарска изба, за да превърнем началото на техния съвместен живот в истинско емоционално и вдъхновяващо преживяване. 

– Подготвяте ли и други специални изненади за двойките, избрали Стария град за своя изнесен сватбен ритуал?

Специален комплимент и много изненади очакват младите двойки, избрали да споделят красотата на сватбения си ден  в един от символите на Пловдив – Стария град. За да превърнат този толкова специален ден, в запомнящ се приказен епизод бележещ ново начало в съвместният им живот, двойките ще получат и фотосесия в избрана от тях локация на територията на Стария град, сватбена украса и уелкъм дринк за посрещане на гостите. 

– Г-жо Шейтанова какво е усещането човек покрай работата си да споделя толкова сакрален момент като бракосъчетанието  между двама влюбени?

Чувствата, които изпитвам са много, но цялостно работата ми ме кара да се чувствам щастлива. На първо място е положителната нагласа и изключителна отговорност, тъй като осъзнавам колко е важен този ден в живота на моите клиенти. В месеците, които прекарвам с всяка една двойка аз трябваа да бъде спокойна, последователна, креативна, разбираща, да ги изслушвам, да ги съветвам и да ги опозная максимално добре, за да бъда възможно най-полезна за тях, да им предам от моята положителна настройка, да бъдат те спокойни и да се наслаждават на предстоящото събитие. Всички клиенти минават през различни етапи в зависимост от оставащото време до събитието и съответно аз трябва да бъда до тях, за да им давам най-правилните насоки. Всяка личност и двойка носи със себе си индивидуалност, която се старая да уловя и пресъздам във всеки дизайн и малък детайл от техния сватбен ден. 

– Какви са Вашите наблюдения по отношение на стила в декорацията за сватбени тържества?

Младоженците имат различни предпочитания, този сезон сякаш нямаше конкретна тенденция или цвят, които да следват крайно, повечето двойки предпочитат декорация с изкуствени цветя напоследък водени от идеята парите за цветя да се събират и даряват за някаква благотворителна кауза, което е чудесно. Естествените цветя този сезон са предпочитани главно заради прекрасните божури или при сватбите в госрски стил с богатство от зеленина и красив акцент от сезонни цветя. Всеки клиент иска различни неща и за щастие до сега винаги сме успявали да удовлетворим желанията им. Радва ме това, че наистина оценят качественото и приемат добре новите неща, които им предлагаме, стараем се всяка сватба да бъде различна, независимо дали декорацията ще бъде от естествени или изкуствени цветя.

– Всички желания на младоженците ли можете да изпълните?

Да, категорично можем. Въпросът не е дали, а как Досега винаги сме успявали, дано и занапред да е така. Стремежът ни е свързан винаги с желание да удовлетворим исканията на двойките, които са се доверили да ползват услугите ни.

– Кое е най-странното място, на което сте правили сватба?

За мен няма странно място, но може би за този сезон раличната сватба, която направихме беше в гора в Родопите. Там изградихме луксозна шатра с дансинг под звездите, горски стил с много зеленина и свещи, много романтично беше. Гурме кухня, която се приготви на място под звездите от шеф готвач, две торти едната от цели пити разлчини френски сирена, а другата с натурален шоколад и свежи сезонни плодове. Приветствам това, че клиентите смело приеха всичките ни идеи и ни се довериха да направим нещо различно и запомнящо се.

– Коя е най-незабравимата сватба, която сте организирали?

Агенция: Всичките ми сватби са незабравими за мен, всичките ни проекти са важни за мен и екипа ми и не мога да отделя само една, като незабравима.

Вашият коментар