Рядков, Мамалев и Елена Петрова: Пловдивчани са привилегировани да виждат първи най-доброто (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Пловдив е градът, който първи вижда новия спектакъл на най-добрите български артисти вече 17 години", сподели Стефан Рядков преди участието си в града под тепетата. 

"Каквото е било тогава, така е и сега. Борба, месец за месец не си прилича. Да, малко увеличихме мащаба, популярността, но философията е една и съща и така и трябва да бъде", каза собственикът и актьор Светлин Стоилов. 

"Ние не приемаме играта, като професия. Ние се забавляваме, а това се вижда от публиката, нея не можеш да я излъжеш", продължи още Рядков. И това наистина е така, убедихме се лично. Екипът ни бе допуснат да прекара цял един репетационен ден с актьорите на "Мелпомена" преди 108-то представление на "Благородният испанец" по Съмърсет Моъм с режисьор покойния Велко Кънев. То се игра на 7-ми март в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив, естествено пред претъпкана зала. 

Звездите на формацията пристигнаха малко след 15:00 часа и с усмивка се запрегръщаха и разцелуваха сякаш не са се виждали цяла вечност. Всичко покрай тях беше толкова спокойно и изпълнено с хумор и забавление, че е истинско удоволствие да ги гледаш и да им завидиш. Сърцето на трупата Мария Статулова изпълваше с шеговити подмятания цялата репетиция, докато сериозната и Елена Петрова се стараеше да вниква в репетицията, колкото може по-дълбоко.

"Представлението е от щастливите, защото има много дълъг театрален живот. А аз съм от привилегированите, защото имаха честта да работят с Велко Кънев. Вярвам, че някъде там отгоре, от някоя звездичка ни гледа. Някой път ни се радва, някой път се мръщи, както го правеше с неговите специфични физиономии. Той ни даде много хубави напътствия как да се развива това представление", сподели актрисата Елена Петрова. 

Георги Мамалев пък съжаляваше, че се е включил толкова късно в това прекрасно представление. "Участвам едва за четвърти път, след като Димитър Рачков и продуцентът Светлин Стоилов ме помолиха да замествам Митко. Всичко тук е много хубаво – постановката, актьорите, екипът, затова се включих в това приключение", сподели ни звездата от НЛО.

Пред камерата на mediacafe.bg застанаха актьорите: Елена Петрова, Георги Мамалев, Стефан Рядков и Светлин Стоилов. Чуйте ги какво споделиха те за "Благорoдният испанец"

 

Благордният испанец е поставен от покойния основател на театралната формация "Мелпомена" Герги Стоилов, един от най-уважавани пловдивски режисьори, който събира най-добрите артисти преди 17 години. След като той си отиде мендижърската палка поема синът му Светлин Стоилов, който е и доста успешен актьор. 

За автора

Вашият коментар