Светлин Стоилов: „Горд съм, че в Пловдив работим с най-добрия екип“ (ВИДЕО)

"Жена ми се казва Борис" ще има  много дълъг живот, предрича Светлин Стоилов

Пловдивският зрител е интелигентен и иска да гледа качествени продукции, затова "Домът на културата" е длъжен да им ги даде

Актьорът Светлин Стоилов застана пред камерата на mediacafe.bg след поредния грандиозен успех на театър "Мелпомена". Този път пловдивчанинът говори, като мениджър на най-успешния частен театър в България, който отново побърка хиляди хора в страната да стоят на опашки за билети. Да, опашка, но за култура! Става въпрос за хита на 2016-та година – постановката "Жена ми се казва Борис", която се превърна в истинска истерия сред ценителите на театралното изкуство.

Факт бе, че с пускането на първите статии в mediacafe, за предстоящата премиера на постановката под тепетата през февруари, билетите бяха продадени за часове, нещо, което не може да се види с други спектакли в страната. Факт бе, че и някои се усетиха навреме и пусна билети "на черно", което даже накара актьори като Стефан Рядков и Станимир Гъмов да се усмихнат. Факт бе, че на премиерата в Пловдив имаше и такива, които се промъкнаха през задния вход на Дома на културата и безпардонно влезнаха в залата от сцената, други стояха прави, а за трети нямаше проблем да гледат от столчетата на най-задните редове само, за да видят играта на любимите си актьори.

Всичко това ни провокира да разговаряме с екипа на татъра и да потърсим логиката какво провокира тази истерия за култура.

"Това е истински прецедент за театъра в България. Билети за постановката няма за месеци напред, което означава, че това е добре свършена работа на целия ни екип – добрата режисура, подбора на персонала и т.н.. Но още по-важното е това, че в Пловдив има добри организатори, които също са си свършили много добре работата спрямо продукта, с който разполагат. В света тези хора са милиардери, защото могат да продават стоката си", започна разпалено разговора с екипа на mediacafe.bg Светльо Стоилов.

"В Пловдив всички започнахме да си мерим с извинение онази работа – кой какво е постигнал, колко е напълнил залата, колко билети е продал, а отскоро започнахме да се хвалим и кой колко допълнително стола е сложил. Те са извоювали дати за месеци напред, защото политиката в това отношение в България е консервативна", каза от сцената на "Дома на културата" успешният пловдивчанин. 

"Ние работим месец за месец, но момичетата в Пловдив (Дафина и Надя) имат страшна енергия и им се получава. Така се прави и искам да ги поздравя. Това е организацията, която сме постигнали с години работа. Горд съм с това", сподели още синът на големия пловдивски режисьор Георги Стоилов.. 

"Пловдивският зрител е интелигентен и той има нужда от културни мероприятия. Затова "Домът на културата" е длъжен да дава повече възможности на колегите от цялата страна, не само на нас, а на всички актьори да идваме тук с различни продукти. Това не е заради нас, ние няма да си купим апартамент, като дойдем в Пловдив", сподели още Светльо. 

Вижте цялото интервю със Светлин Стоилов:

Какво споделиха звездите Станимир Гъмов, Румен Угрински и Петьо Петков – Шайбата на премиерата в Пловдив през февруари, вижте ТУК 

За автора

Вашият коментар