Учениците – победители от конкурса „Улицата“ вече мислят за свой сериал (ВИДЕО)

6-членният екип от Националната Търговска Гимназия – Пловдив е амбициран да направи свой сериал, разочаровани са от системата на образованието в България

Отчаянието ражда концепцията. С тази интересна фраза 16-годишните победители от конкурса за кратък български филм нa mediacafe "Улицата. Зад ъгъла" – Константин и Моника коментираха своето видео. Филмът им е напълно реалистичен и с доста дълбок замисъл. Оказа се, че както всяко начало и тяхното не е било лесно. Екипът от Националната Търговска Гимназия в Пловдив се събира няколко пъти, за да снима своя филм, но все нещо не им харесва. 

"Искахме да направим нещо смислено, a не поредното филмче, което да изгледаш и да не разбереш нищо от него, защото нас никой не ни чува. Малко са учителите, които ни разбират. А нещата трябва да се показват такива каквито са", споделиха усмихнатите тийнеджъри.

"Много наши съученици си постват снимки на Жоро Илиев, а под тях пише – живей днес… Не това е истината. Ние искахме да покажем какви хора има на улицата, да покажем разликата между двата типа хора, а после всички да си извлекат сами поуката от нашия филм", допълниха в един глас двамата, след като си взеха наградата от фирма MaxEurope и направиха няколко кръгчета с новото си колело. 

"Филмът започна на шега. Намерихме си главен герой и лека полека започнахме. Имахме моменти на спад и отчаяние. Не беше това, което бяхме планирали в началото и си казахме – Ние какво правим всъщност. Но накрая се получи", сподели Константин. 

"След една среща в едно кафе се бяхме отчаяли, аз се прибрах и започнах да мисля. Хрумна ми една идея, която развихме, диалозите паснаха. Най ми допадна края на филма в избора между доброто и злото, както и самият монолог", каза развълнуваната Моника.

Целият екип от НТГ са страшни фенове на сериала "Под прикритие" и вече обмислят да направят своя версия на филм. "Миналото лято за няколко дни изгледахме всички серии и сме много амбицирани да направим нещо хубаво", споделиха още те пред камерата ни и обещаха, че и другата година ще се включат в конкурса, но ще почерпят опит от другите филми, за да покажат още по-добро лице.  

Чуйте ги какво споделиха още Коко и Моника:

СНИМКИ от награждаването на конкурса "УЛИЦАТА" и всички победители може да видите ТУК.

Всички филми от конкурса може да видите в нашия канал в youtube ТУК.

За автора

Вашият коментар