Валери Кьорлински: На прав път сме да работим за капацитет, а не за големи събития (ВИДЕО)

(Валери Кьорлински – третият от ляво на дясно, заедно с екип от Ла Валета – ЕСК 2018 – двамата в ляво и Робърт Палмър – крайният в дясно)

Посещението на екип на „Пловдив 2019“ в Пилзен по време на дните около откриването на Европейска столица на културата 2015 се оказа доста продуктивно откъм срещи с високопоставени личности от културните среди в Европа.

В Чехия бяха двама от най-дългогодишните членове на фондацията – временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор на фондацията Валери Кьорлински и Геника Байчева от арт-екипа. Освен на откриващата церемония и много от събитията преди и след нея, двамата се срещнаха с колегите си другия град-столица на културата през 2019 Матера, Италия, с консултанта, работил с Пловдив по кандидатстването – Ханс-Дитрих Шмид, със специалистите по ЕСК – Робърт Палмър, Стив Грийн и др.

В края на посещението си в Чехия се срещнахме с Валери Кьорлински, който разказа за впечатленията си от откриващата церемония и атмосферата в Пилзен в първите дни на 2015-а, както и за срещите и разговорите, проведени в града.

По думите му, всички специалисти са одобрили плановете на Пловдив да не акцентира на големи и грандиозни събития, за да привлича голяма публика, като през тази година е по-важно да се фокусираме в повишаване на културния капацитет и планиране.

Какво още разказа Кьорлински, вижте в следващото видео:

СНИМКИ от откриването можете да видите ТУК.

 Статиите и видеата от посещението на екип на mediacafe в Пилзен, Чехия се случват с подкрепата на велосипеди Sprint, на които благодарим за помощта да организираме това пътуване. 

Вашият коментар