Боян Гегов от „Hangar 42”: просто помагаме

Вече няколко години талантливи деца получават като подарък професионален музикален инструмент след благотворителна продажба на тениски на фестивала „Хасково рок”. Кампанията е дело на сърцатите момчетата от бандата „Hangar 42” и е очаквана от цялата публика на феста. Тази година благотворителната инициатива „Купи тениска – подари мечта“ събра 3 297 лева.

Казват, че идеята се е появила напълно логично и нормално, защото хората са по-добри и същевременно по-силни, когато са обединени около обща кауза.

Когато попитахме колко човека са зарадвали досега, отговориха: „Дотук сме зарадвали осем деца с напълно професионални инструменти и това, че ги виждаме как продължават да се развиват, да носят награди на града ни, да ги срещаме на все по-големи и професионални сцени, ни доказва колко е важна благотворителната инициатива “Купи тениска – подари мечта”. А ако разгледаме въпроса по-задълбочено –  радостта е огромна и споделена. За децата с инструментите, техните родители, за всички хора, които с гордост носят своята тениска Хасково Рок и са част от инициативата. Година след година гледаме да се случва това, което намираме за правилно и хубаво.”

Рокаджиите от „Hangar 42” организират „Хасково рок” с подкрепата на Общината и са техни основни партньори. Тази година на сцената излязоха Jeremy?, Стенли, Милена Славова, Catorga, Sevi, Toma, „Hangar 42”.

През миналата година момчетата от „Hangar 42” организират изненада за талантливи деца, които тайно са подбрали и за които са купили професионален инструмент. Канят ги да свирят на Коледен концерт заедно с рок групата, репетират с тях и накрая – пред нищо неподозиращата публика – им връчват подаръците. „Нека знаят, че вярваме в тях, че са забелязани и какъв по-добър стимул от това да получиш твой личен, професионален и смело може да кажем – мечтан инструмент.”

Разговаряхме с фронтмена на „Hangar 42” Боян Гегов. Освен вокалист и съосновател на групата, той е от неизчезващия вид активни човеци, които изпитват необходимост да помагат. Боян измисля дизайна на тениските, които се продават благотворително, а също така се грижи за визуалната среда на фестивала. През останалото време снима документални филми или събития.

За какво мечтаеше като дете?

Да стана космонавт! 🙂 и не се шегувам.

Рокът промени ли отношението ти към света?

За отношението ми към света… по-скоро не. Аз обичам света. По-скоро личното осъзнаване, че това е твоят начин, по който може да изразиш себе си, личната си свобода и да отправиш своето послание към света.

Колко тежи един микрофон?

Не тежи изобщо. Той е мой голям приятел и го нося с удоволствие навсякъде!

А една камера?

В моя свят камерата е най-добрата приятелка на микрофона и съответно – мой партньор.  

С какво се занимаваш сега? Професионално и чисто човешки.

Това за мен е изключително труден за отговор въпрос. Музика. Аудиовизуални проекти и, разбира се, опитвам да съм максимално в света и средата, която ми е интересна и осмисля времето ми.

Има смисъл да даряваш радост, това ме движи.

Наближава август, месецът, в който имаш рожден ден. Море или планина?

И море, и планина! Обичам ги! Живи са и ги има. Да им се радваме, да ги пазим – за да сме спокойни за тези след нас…

За автора

Вашият коментар