13-годишна пловдивчанка прослави България на Международен фестивал

Тринадесет годишната Елия Тодорова от Пловдив спечели 2 златни и 1 бронзов медал на международен фестивал в Латвия

Талантливата Елия Тодорова, на 13 години от „Арт Войс Център“ – Пловдив, представи България на  Международния фестивал „Рига Симфони“ в Латвия, който се проведе от 3 до 7 декември в столицата Рига. Тя завоюва общо два златни и един бронзов медал, в оспорвана конкуренция на изпълнители от 35 държави от цял свят, като участва в 3 различни, вокални номинации, съгласно регламента на фестивала.

Фестивалът „Рига Симфони“ е фестивал с богата и дългогодишна история, събиращ талантливи певци от цял свят на възраст от 5 до 25 години. Елия получи покана да участва, след като спечели 1-во място и златен медал на конкурса „Кръстопът на музите“ София, организиран от Арт компания „ Нови звезди“, които бяха и ръководители на българската делегация в Рига.

Като единствен представител на Пловдив, Елия и нейния вокален педагог в „Арт Войс Център“ –  Руми Иванова, получиха преди заминаването си рекламни материали на Пловдив от фондация „Пловдив 2019“, с които да представят бъдещата Европейска столица на културата през 2019, на срещата с кмета на Рига и посещението си в Рижката дума – местния парламент.

Елия Тодорова участва в конкурсната програма в три различни, вокални номинации:

  • оригинална песен „ Рапсодия“ на Румен Бояджиев;
  • фолклор „ Вода“ на Елица и Стунджи 
  • световен хит „ Highway to hell”  на AC/DC

Освен завоюваните два златни и един бронзов медал, Елия и нейния вокален педагог са изключително горди от факта, че с изпълнението си на „Вода“, тя получи от съдиите само една оценка 9.5, като  всички останали дадоха максималните 10. Със същата песен, Елия вдигна на крака публиката на големия Гала концерт в прекрасната зала „Северно сияние“, който бе излъчен директно по Латвийската телевизия.

 

Вашият коментар