Абитуриенти от Пловдив разплакаха класната си в последния си ден (СНИМКИ)

Бяло платно „Г-жо Хаджиева, благодарим Ви за всичко” – разплака една класна от СУ „Цар Симеон Велики” вчера. Изненадата бе спусната от втория етаж на школото на церемонията по изпращане на зрелостниците, информира сайта на вестник Марица. 

Тази година за първи път ние, учениците, направихме сценария за тържеството и подготвихме всичко сами, разказва Емилия Инчева от 12 А клас

Спускането на платното бе точно координирано за момента, в който самата Емилия поздравява учителите си с песен. Дванайсетокласничката е талант в пеенето, даже е участвала в дует със сестра си в „Гласът на България”.

Нито учителката по математика Динка Хаджиева, нито колегите й, успяха да скрият сълзите си от трогателния жест. Със съучениците ми много мислихме какво точно да напишем на любимата ни класна, но според нас това емоционално „Благодаря” говори достатъчно, посочва Емилия.

А последният танц на госпожата с две от момчетата от 12 А ще се помни дълго. За учителите, с които извървяхме 12-те години, подготвихме специална реч, която беше само за тях – интимна, лична, искрена. Говорихме си в учителската стая, разказват още зрелостниците.

Сухата статистика на випуск 2018 от СУ „Цар Симеон Велики” сочи, че едва двама или трима от тях ще учат в университети зад граница.

Оставаме тук, оптимистично отсичат абитуриентите. Голяма част ще кандидатстват с биология и химия, в нашето училище е много силно обучението по тези предмети, аргументират се дванайсетокласниците.

Снимки: Mediacafe.bg и Марица

За автора

Вашият коментар