Amazon си измисли валута

Търговският интернет гигант Amazon се присъедини към компаниите, които притежават собствена виртуална валута. Пускането в обръщение на Amazon Coins – виртуални пари за потребителите на таблетите Kindle от най-големият в света онлайн търговец, бе обявено днес.

Coins е валута предназначена за закупуване на приложения за Kindle, както и на всякакво съдържание от онлайн каталога Amazon Appstore, съобщават създателите й.

Потребителите  на Kindle ще могат да закупуванет виртуалната валута с реални пари, благодарение на техните акаунти. Работата с Coins ще бъде проста и интуитивна. Система като цяло е стандартна – при всяка транзакция компанията ще удържа 30% комисионна, а останалите 70% ще отиват за създателя на съдържанието.

Използването на валутата ще бъде реализирано през май тази година, а от април Amazon започва приема на заявки от разработчиците за фактуриране на техните приложения чрез Coins, а срокът за подаване на заявки до 25 април.
 

По същество работата на Amazon Coins няма да се различава с нищ от работата на другите виртуални валути, като Facebook Credits, например.

 

amazon_logo-e1341744572557

 

Вашият коментар