Без даунлоуд рестрикции в RapidShare

Сайтът за споделяне на файлове RapidShare отмени зверските ограничения, които беше наложил по отношение на скоростта на сваляне за потребителите, които ползват услугите им безплатно. Ограниченията на даунлоуд скоростта бяха въведени след затварянето на Megaupload и се предполагаше, че те ще държат далеч от RapidShare пиратите. Изпълнителния директор на компанията Александра Цвингли заяви, че досегашната мярка срещу пиратите вече е заменена с много по-ефективни мерки.

След като през януари Megaupload прекрати своето съществуване, много потребители на сайта на Kim Dotcom почнаха да търсят алтернативи на известния файлообменник. Според TorrentFreak, много от тях са станали потребители на комерсиалната услуга предлагана именно от RapidShare, но хората, които са се възползвали от безплатните услуги предоставяни от швейцарската компания съвсем не са били малко.

Именно, заради последните, и заради страха от това RapidShare да не бъде затворен, както  Megaupload, отговорните хора в компанията решават да ограничат даунлоуд скоростта на около 30 кб/с. През февруари, представител на компанията е изразил убедеността на мениджърския екип на Rapidsharе, че това ще спре пиратите от това да посещават сайта.

Въпреки наложените рестрикции ефективността не се оказва на нужното ниво, и тези дни представител на компанията потвърди, че от RapidShare са решили да отменят ограничението на скоростта на сваляне. От RapidShare са осъзнали, че въпросните ограничения не са достатъчно ефективна мярка срещу споделянето на пиратско съдържание и към края на годината ще бъдат представени нови мерки срещу хората нарушаващи запазените права на интелектуалната собственост.

 

За автора

Вашият коментар