Без въжета и със завързани очи по въже

Ник Валенда ще осъществи най-рискованото и предизвикателно ходене по въже в кариерата си. Феноменалното му изпълнение ще се случи в „града на ветровете” Чикаго. „Кралят на ходенето по тънко въже” ще направи опит да премине по въже между два небостъргача в Чикаго.

Този път ще е със завързани очи и без защитна екипировка или спасителна мрежа. Ексклузивното предаване „По въже между небостъргачи с Ник Валенда” ще се излъчи на живо по Discovery Channel на 3-и ноември, понеделник, от 02:00 ч. в България и в още над 220 страни по света.

Зрителите ще имат възможността да бъдат до Ник, докато преминава над небостъргачите, благодарение на  онлайн платформата  SkyscraperLive.com. Сайтът е достъпен на 14 езика в 60 страни по света, за да осигури на любопитните ексклузивни новини, неизлъчвани кадри и 360-градусови снимки от мястото на събитието.

„Това ще е най-невероятното ходене по въже в кариерата ми.”, споделя Валенда. „Не бих си и помислил за по-добро място, където да направя „тази легендарна разходка”. Имам страхотни спомени със семейството ми в Чикаго. Както е известно, това е „градът на ветровете” и ще е истинско предизвикателство да осъществя ходенето по въже през зимата. Ще тествам границите на способностите си отново, защото много обичам да правя неща, които повечето хора смятат за невъзможни.”

Над дузина камери ще следят събитието по земя и въздух докато Ник Валенда преминава между небостъргачите през нощта в една от най-ветровитите части на Чикаго. Непредсказуемите метеорологични условия ще превърнат ходенето по въже в изпитание дори за професионалист от ранга на Ник Валенда. За първата част от историческото предизвикателство Ник ще се качи на покрива на легендарния търговски център „Марина Сити” под ъгъл от 15 градуса. От западната му кула Валенда ще трябва да достигне до 50- етажната сградата „Лео Бурне”, която се извисява над река Чикаго. Това е най-високият небостъргач с най-острия ъгъл, над който член от семейството на Валенда се е опитвал да премине. За втората част от предизвикателството „кралят на ходенето по тънко въже” ще ходи от западната до източната кула на небостъргача.

По време на историческото си ходене по въже над небостъргачи Ник ще се радва на подкрепата на съпругата си и трите им деца, на най-близките му приятели и на инженерния екип, ръководен от баща му Тери Трофър. „Винаги съм в търсене на поредното предизвикателство, което светът не е виждал досега.”, коментира Валенда. „Искам семейството ми да е там, за да стане част от това историческо събитие. Чувствам се сигурен, знаейки, че най-близките ми ще се молят заедно с мен.”

Припомняме, че през юни 2013 г. Ник Валенда влезе в историята като първият човек, който премина над Гранд Каньон по въже. Той постави световен и личен рекорд, преминавайки над река Литъл Колорадо на височина от 457 метра, по-голяма от тази на Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк. Събитието тогава бе гледано от 13 млн. зрители по света и се превърна в живото предаване с най-висок рейтинг в историята на телевизията.

Специалното предаване наскоро бе отличено и с наградата Interactive Emmy® за мултиплатформено представяне на истории със специално създаден уебсайт, включващ завладяващи видео клипове, 360-градусови интерактивни гледки от мястото на събитието, неизлъчвани кадри и обновяване на новини в реално време.  

Вашият коментар