Брайън Адамс събра голяма сума за момиче, болно от рак

Брайън Адамс помогна за събирането на голяма сума за тийнейджърка, страдаща от рядка форма на рак. Парите бяха дарени по време на концерта на легендарния певец в Кентърбъри в Англия.

16-годишната Кели Търнър от Девън е диагностицирана с дезмопластичен клетъчен тумор през 2015 г., като лекарите предвиждат не повече от две години живот на момичето, ако не й бъде направена животоспасяваща операция в САЩ. За целта обаче семейството й трябва да събере сумата от 1 милион паунда.

Трогнат от историята на Кели, Адамс призова феновете, дошли да го чуят на живо в Кентърбъри, да помогнат за събирането на сумата. “Дайте колкото можете тази вечер, само за това ви моля. Посвещавам тази песен не само на нея и семейството й, но и на всички вас и вашата щедрост‘‘, заяви рзвълнуваният изпълнител.

Веднага след това легендата не пропусна да благодари на всички благодетели в профила си във Фейсбук: “Снощи направихме нещо различно на концерта в Кентърбъри. Пуснахме кошница в публиката и групата и спонтанно събрахме голяма сума за 16-годишната Кели Търнър, която страда от рядка форма на рак. Много съм горд с публиката тази вечер.”

Изпълнителят на “Everything I Do (I Do It For You)” е известен с благотворителната си дейност през фондацията, която носи неговото име. За повече от десет години Адамс е помогнал на хиляди хора, които винаги ще бъдат благодарни за добротата и великодушието му. Последните каузи, които фондацията подкрепи, са образоването на деца в Египет, както и разрешаването на проблема със световната бежанска криза.

Концертът на Брайън Адамс в София е на 11 октомври в Арена Армеец. Билетите за събитието са на цени от 60 до 120 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК. Организатори на събитието са Moko Solution и NuCoast.

За автора

Вашият коментар