Две маси и домашно приготвена мексиканска храна (СНИМКИ)

Опитвали ли сте истинско бурито, а такос или начос с оригинален сос гуакамоле

Без пържени вредни продукти – това е посланието, което малкият сплотен екип на Viva zapata пресъздава във вкусови послания вече повече от година на Малката главна

Viva zapata е името на малък мексикански ресторант, който отворя врати преди година под тепетата. Ресторант е силно казано за двете симпатични маси сред приятната мексиканска обстановка, но определено ще ви пренесе във времето на революционера Емилиано Запата в началото на 20-ти век. Описан от Джон Стайнбек и пресъздаден във филмова продукция за великата мексиканска революция той е муза за различен начин на живот на младия архитект Христо Христов, който не само се опитва, но и променя злите навици на пловдивчани с една различна нотка – домашната. 

"Всичко, което се приготвя в мексиканското кътче се прави на място, дори тестото, приготвено с пълнозърнесто брашно", споделя Христо и допълва, че идеята тортилите да са в цвета на мексиканското знаме са негово хрумване.

Но, това, което го кара да се гордее най-много са разнообразието от вкусове здравословна и домашно приготвена храна. Комбинация от телешко, пилешко, свинско, вегетарианско бурито и с бекон с яйце е това, което отличава храната от стандартните дюнери разперили пипала из цял Пловдив.

"Ниските цени са само най-малкото, което може да ви впечатли, след като опитате вкусните бурито, такос с леко лютив сос и начос в "мексиканския подлез". Буритото ви идва със свежи салати, а след тя не забравяйте да попитате и за домашния сладолед от авокадо, чили, лайм и портокал", допълва Христо, който освен с любовта към хубавата храна влага и огромни усилия и към източните бойни изкуства. 

Ако ви е писнало от мазни и безвкусни дюнери, пици и баници, митове, бози и т.н. опитайте истинското мексиканско бурито, няма да съжалявате!

Побързайте да запазите маса и да вземете за себе си от любовта на Viva zapata, като може да бъде изненадате любимите си хора и вкъщи на тел 098 821 2555

Още за Viva Zapata ще намерите в страницата на ресторанта във Facebook ТУК

За автора

Вашият коментар