Facebook в челната петица на иновативните компании

Най-голямата социална мрежа в света Facebook  направи невроятен скок, придвижвайки се от 48-мо до пето място в класацията на най-иновативните компании в света. Ежегодното проучване на The Boston Consulting Group, се приема за най-влиятелното по посока отчитане иновативността на бизнес организациите.

Челните две позиции в тази класация са за по-малко познатите технологични гиганти – Apple и Google, които заемат тези позиции съответно от 2005 г. (когато е първото издание на класацията) и 2006 година.

Интерес  буди фактът, че в топ три на тазгодишното проучване влиза корейския гигант Samsung, който се е изкачил с цели 8 позиции за една година, измествайки Microsoft на четвърта позиция. След тях се нареждат още IBM, Sony, Haier, Amazon и Hyundai.

Може би най-любопитното нещо в тазгодишната класация е значителният напредък на компании извън сектора на информационните технологии. Така например производителят на битова техника Haier се е преместил с 20 места напред, а южнокорейският автомобилен производител Hyundai – с 12 места.

 

facebook-marketing1

 

Вашият коментар