Грозно! Два пъти за месец оскверниха лика на Ботев в Пловдив (СНИМКИ)

За втори път в рамките на месец Пловдив осъмна с хулиганска проява – оскверняването на една от големите рисунки на поета и революционер Христо Ботев и графита изобразяващ редица велики българи до него

Миналата вечер стенописите намиращи се на Коматевския възел осъмнаха изцапани с боя, само броени дни след като бяха реновирани след първото посегателство. Огромното изображение на великия поет и революционер радва всички пловдчани от точно 4 години насам. Група художници изрисуваха лика на Ботев за Деня на Независимостта, а идеята и реализацията е дело на привърженици на Ботев Пловдив.  

Няма точно обяснение за действията на двата хулугански акта, които скверняват лика на Христо Ботев на фона на парахода „Радецки“ с червена боя. По всяка вероятност варварите са издебнали тъмна част от денонощието и тогава са се впуснали в „тежка“ битка срещу неодушевен предмет, каквъвто в случая е стената на коматевския възел.

Първото посегателство бе малко преди месец на 15-ти октомври. Малко след това, група фенове върнаха облика на най-голямата рисунка на Ботев под тепетата в първоначалния й вид. 

Внесени са жалби в МВР и Прокуратурата относно издирването и наказанието на лицата извършили вандаслкя акт, информират от Клуба на привържениците на Ботев Пловдив.  

Вашият коментар