И Пловдив посреща деня на „Св. Патрик“

Ирландците по цял свят се събират на 17 март, за да отпразнуват празника на своята култура Св. Патрик

Четвъртък вечер късмет ще ви носи не само четирилистната детелина, но и внимателно подбраните от Vintage house предложения…

Традиционен символ на Деня е детелината, която е емблема на Ирландия. Според една от легендите Свети Патрик използвал трилистна детелина в проповедите си, за да обясни триединството на Отец, Син и Свети дух. Денят на честванията на светията е белязан почти изцяло в зелено – хората носят зелени дрехи, ядат зелена храна и дори пият от прочутата зелена бира, за да отбележат значимостта на символа на детелината.

В Ирландия датата се отбелязва масово с паради, благотворителни акции и с много бира, оцветена в зелено. Най-големите чествания на празника стават в Дъблин, където всяка година се събират стотици хиляди хора. В Чикаго реката с часове стои зелена, а Ню Йорк събира най-многочислени тълпи, отбелязващи заслугите на Св. Патрик в християнската история. В Южното полукълбо най-големи празненства има в Сидни, Австралия.

Разбира се, празникът е чисто ирландски, но заради невероятните напитки от "зеления остров" се чества почти в цял свят.

В Пловдив също ще бъде отбелязан на няколко интересни места. Едно от тях е Vintage house. Там специално за националния празник на Ирландия са подготвили интересни предложения, с които мислено ще се пренесете в страната на келтите, уискито и хубавата бира.

Четвъртък вечер късмет ще ви носи не само четирилистната детелина, но и внимателно подбраните от Vintage house предложения…

  • Shot Saint Patrick: homemade recipe
  • Irish whiskey: promo price
  • Vintage Coctail: surprise yourself

Все по-популярният клуб, вграден не само в сградата на "Дома на културата", но и в самата култура, продължава да събира на партитата си както тийнейджъри, така и хора на сериозна възраст. Обединява ги желанието за една стилна, забавна и приятна петък вечер, каквито Vintage House осигурява от вече доста време.

Следете програмата на Vintage house в сайта за нощен живот на Пловдив Plovdivclubs.com

Честването на деня на "Св. Патрик" можете да откриете и в най-новата уиски локация в Капана, а именно бар "Сандък". От арт мястото са включили 4 специални ирлански напитки в промо пакет от по 50 мл. и ядки.

  • Килбеган, 
  • Конемара
  • Бушмилс 10 г
  • и за десерт – Айриш Мист

Промо пакетна цена е 25 лева само предварителна резервация. Началото в Сандък е обявено за 21:00 часа. Снимки от откриването може да видите ТУК!

За автора

Вашият коментар