Изпей „Обичам те“ на български

През месец септември музикантите от група Хоризонт тръгват на национално турне под мотото "Изпей "Обичам те" на български език

Турнето е в подкрепа БГ музиката и е с призив за повече родна поп и рок музика в ефира

Идеята възниква на фона на изключително малко звучащата БГ музика в българския ефир, нещо което музикантите от групата намират за странно. В каузата си те подкрепят и традицията да се пее на български в родната музика, както и за качествени текстове с естетика, която възпитава стойности в подрастващите. Всичко това е силен контрапункт на нашумелите напоследък изпълнители с вулгарни текстове и лишени от всякаква стойност песни.

Кампанията стартира на 6 септември от град Плевен, след това,  ще премине през Пазарджик – 16.09, Варна – 17.09, Русе – 18.09, Самоков – 23.09, София – 25.09, Пловдив – 29.09 и завършва на 30.09 в Стара Загора.

Концертите са безплатни и ще се проведат в централната част на градовете от турнето.

Във всеки град към Хоризонт се присъединяват и местни изпълнители и групи, подкрепящи каузата, като за цялото турне участниците ще са над двадесет.Сред тях са Атлас, Спринт, Фанданго, Жоро Янакиев от Сигнал, Ренегат, Мистър хард, Иво Руев бенд 69, участничката от България търси талант Пресияна Димитрова, 14 годишната  Симона Кунчева, Lake Down и други. Така музикантите се надяват да популяризират качествени изпълнители, които по един или друг начин не получават ефирно време по телевизии и радия.

За автора

Вашият коментар