Kobo Aura HD – шампион при четците на е-книги

Макар често да остават в сянката на таблетите, четците на е-книги все пак имат своите верни почитатели. Тези устройства са тясно специализирани за конкретни приложения, в следствие на което те притежават изчистена функционалност и вършат отлично работата, за която са предназначени.

Една от основните фигури на пазара за е-четци е компанията Kobo, която неотдавна пусна на пазара новия си модел Aura HD. Е-четецът може да се определи като „поршето” в своя клас – оборудван е с 6,8-инчов екран E Ink с технология ClarityScreen+ и резолюция 1440х1080 пиксела (плътност 265 ppi).

От Kobo са на мнение, че са постигнали най-добри показатели на екрана от всички достъпни на пазара е-четци. За да онагледи по-добре това свое твърдение, компанията сравнява Aura HD с автомобилите Porsche. Е-четецът работи с гигахерцов процесор, предоставя безжичен модул Wi-Fi 802.11b/g/n, порт MicroUSB и 4 GB вградена памет с възможност за разширение с microSD флаш карти.

Няма как да подминем и подсветката ComfortLight, която може да се използва за четене в условия на ниска осветеност. В списъка от поддържани формати влизат EPUB, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ, CBR, както и JPEG, GIF, PNG и TIFF.

Kobo Aura HD  е с габарити 175,7х128,3х11,7 мм и тегло 240 грама. Цели два месеца ще издържи напълно заредената батерита, ако използвате устройството по половин час на ден. Е-четецът е оценен от създателите си на около 170 долара, а цветовите  решенния, в които можете да го срещнете са бяло, черно и кафяво.

kobo-aura-hd2

 

Вашият коментар