Легендата за Неси

Лох Нес е името на мистериозното езеро намиращо се в Шотландия на около 40 км. от град Инвърнес. Тъмните води на шотландското езеро Лох крият загадки и до ден днешен. Легендата разказва, че дълбоките му и страшни води са убежище на огромно и ужасяващо чудовище от хиляди години насам.

И макар, че голяма част от учените да отричат съществуването на подобно създание, всяка година множество туристи не пропускат да посетят това загадъчно място, надявайки се, да го зърнат поне за миг.

За първи път на 2-и май 1933 г. е съобщено е за появата на Чудовището от Лох Нес в британски вестници. Според най-разпространеното мнение, Неси всъщност е плезиозавър,единственият открит досега оцелял представител на могъщите зверове от епохата на динозаврите. Относно това с какво се храни – за това са посочени огромният брой сьомги, които мигрират в езерото.

Въпреки че самото съществуване на митичния звяp не е доказано, периодично се появяват съобщения за срещи с него. Това продължава повече от 90 години, но в последните месеци няма докладвана нито една подобна среща

През 2013-та списанието „Уондърлъст” постави Неси на трето място в списъка от 18 мистерии, които  трябва да се решат през изминалата 2014 година.

Загадката….така и не бе решена.

За автора

Вашият коментар