Limacon отправя „космически предизвикателства“

На 8-ми ноември Limacon Event Center организира поредното си интересно събитие – „Предприемачество в космическия сектор“.

Космическият сектор отдавна не е запазено място само за космически агенции. Нещо повече – най-големите космически агенции вече отстъпват изпълнението на проекти на частния сектор. Ако искате ли да разберете повече за най-големите частни космически компании и техните продукти и услуги, то това събитие е точно за вас.

Лектор ще бъде Станимир Ганчев. Той е един от основателите на ЕндуроСат АД – първата и единствена по рода си българска компания, която разработва сателитни системи. Той е национален представител за България в Космическия Консултативен Съвет към ООН и Логистичен координатор на образователна програма „Космически предизвикателства“, най-голямата безплатна програма за космическо обучение.

Г-н Ганчев ще представи новите бизнес тенденции в космическия сектор и различните приложения на космически технологии и данни на Земята. Презентацията ще включи и обзор на свободно предоставяните данни от „Коперник“, системата на Европейската Космическа Агенция за наблюдение на Земята.

Събитието ще се проведе в Limacon Event Center на бул. Марица 154А, до Български пощи на 08.11 (вторник) от 18:30 ч. и е част от проект „Space for Bulgaria“ (Space4BG).

Входът за събитието ще бъде свободен

Вашият коментар