Любопитството на човека да проучва непознатото, опасното и загадъчното

Руснакът Вадим Махоров и украинецът Виталий Раскалов са фотографи, които пътуват из Европа с една единствена цел – да се изкачат без разрешение до най-високата постройка в града, да се провесят от нея и да снимат невероятната гледка.

Стъпка по стъпка с мобилна камера на главата и без никакви осигурителни въжета двамата младежи по на 24 и 21 изкачват високите сгради.. По време на своите приключения смелчаците са се катерили по небостъргачи, строителни кранове, островърхи кули на катедрали. Те улавят града от ъгъл и перспектива,нетопична и невиждана.

Според Махоров целта им е да разкрият градската среда от необичайна перспектива, а не да провокират властите. Приключението е отвело двамата до 12 различни европейски градове, където те са изкачили и заснели едни от най-известните европейски архитектурни символи като Саграда Фамилия – шедьовърът на Антонио Гауди, Айфеловата кула в Париж, както и една от най-известните готически катедрали в света – Кьолнската катедрала “Свети Петър и Света Мария“.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Снимки: Вадим Махоров и Виталий Раскалов

За автора

Вашият коментар