Най-добрите дрон филми в света в Пловдив

На 19 и 20 август, Пловдив ще се превърне в епицентър на дрон кинематографията с първия за България дрон филмов фест DroneUp International Film Festival.

Дрон-творци и продуценти от 32 държави ще се представят на Римския стадион в шест тематични категории: природа; градове; екстремно, диво, култура и спорт; пътуване; разказ и история; включително и категория, която е специализирана за България и български дронисти. Филмите финалисти са специално подбрани от международно жури, което ще награди най-добрите от тях.

Целта на DroneUp е да бъде едно по-различно събитие. Искаме да покажем на публиката как нашия свят, който твърдим, че познаваме добре, и как нашето еднообразно всекидневие придобиват една съвсем различна красота и динамика, когато ги погледнем от птичи поглед. Горди сме, че ще можем да направим точно това в нашия великолепен Пловдив”, заявяват организаторите, които ще раздават „Дрон-Оскарите” под тепетата. Те обещават пищно шоу с дрон демонстрации, музика с пловдивския DJ Skill и световния шампион по бийтбокс Skiller, както и други изяви на живо.

Входът за двата дни на феста е свободен.

 

 

За автора

Вашият коментар